.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 08:11

Husaberg FE 450 rally - Dakar 2011

 

 

Το όπλο του Βerglund

 


Την Τετάρτη έγινε η παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας της Husaberg στο κάστρο Karlbergs slot στην Στοκχόλμη, με την οποία ο Thomas Berglund θα συμμετάσχει στο φετινό αγώνα Dakar. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας Husaberg και η πρώτη φορά που η εταιρία συμμετέχει επίσημα με δικής της κατασκευή.

Η μοτοσυκλέτα

Με την αλλαγή των κανονισμών που περιόρισε τον κυβισμό στα 450cc, η Husaberg  βρήκε την ευκαιρία να σχεδιάσει μία εκπληκτική μοτοσυκλέτα μιας και είχε ήδη πολύ καλή βάση. Η μοτοσυκλέτα των 450 κυβικών έχει ψηφιστεί ως η enduro της χρονιάς τα δύο τελευταία χρόνια από κορυφαία περιοδικά σε όλο τον κόσμο και τώρα έφτασε η ώρα να δοκιμαστεί στις δύσκολες συνθήκες του Dakar.

Τοποθετήθηκαν όλα τα απαραίτητα όργανα πλοήγησης σε δική τους βάση που προσαρμόστηκε στο μπροστινό τμήμα του πλαισίου, τα οποία λειτουργούν ηλεκτρικά. Νέα είναι τα ρεζερβουάρ τα οποία είναι δύο, εκατέρωθεν του πλαισίου ενώ δύο τέτοια έχουν τοποθετηθεί και εκατέρωθεν του πίσω φτερού. Η εξάτμιση έχει κατέβει χαμηλά όπως ξεκινά άλλωστε τη διαδρομή της κάτω από τον κινητήρα και είναι κατασκευασμένη από carbon.

Στο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα βασικά ρεζερβουάρ έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερης χωρητικότητας ψυγεία για αυξημένη ψύξη του κινητήρα. Αντίστοιχα, βελτίωση έχει δεχθεί το κιβώτιο ταχυτήτων για αυξημένη χωρητικότητα λαδιού, με αντίστοιχο ψυγείο τοποθετημένο πίσω και κάτω από τα φανάρια της μοτοσυκλέτας.

Ο κινητήρας διαθέτει ψεκασμό και έτσι δεν χρειάζεται κάποια τροποποίηση ώστε να ανταπεξέρθει στις ιδιαίτερα απαιτητικές αλλαγές θερμοκρασιών που επικρατούν στον αγώνα.
Με το βάρος να αυξάνεται αλλά να παραμένει ακόμη είκοσι κιλά κάτω από τον ανταγωνισμό, τοποθετήθηκαν αντίστοιχα ελατήρια στις αναρτήσεις και ρυθμίστηκαν κατάλληλα για την νέα χρήση.
Ο Thomas Berglund δεν είχε τον κατάλληλο χρόνο για να προετοιμάσει όπως θα ήθελε την μοτοσυκλέτα του και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις θα γίνουν με την άφιξη της ομάδας στην Αργεντινή.

Thomas Berglund

Αν και έχει συμμετάσχει επιτυχημένα και τις προηγούμενες χρονιές στον αγώνα Dakar, με κορυφαίο αποτέλεσμα τηνς 12η θέση του 2010, ο Thomas Berglund νιώθει πιο γυμνασμένος από ποτέ.
Το γεγονός πως λόγω κανονισμών περιορίστηκε η χρήση του GPS και πρέπει να γυρίσει στην παλιά σχολή πλοήγησης μέσω roadbook τον συμφέρει μιας και έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό.

Τα καλύτερά του αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

{arttinytable}

2007 19ος


2008 15ος


2010 1ος

{/arttinytable}

Η ομάδα

Η ομάδα θα ονομάζεται Team Scandinavia και θα περιλαμβάνει τους παρακάτω αναβάτες:

{arttinytable}

Αναβάτης Εθνικότητα Νούμερο συμμετοχής Μοτοσυκλέτα / Αποτέλεσμα




Pål Anders Ullevålseter Νορβηγός 6 KTM (2ος το 2010)
Thomas Berglund Σουηδός 22 Husaberg / 12ος το 2010
Ronnie Bodinge Σουηδός 103 Husaberg (πρώτη φορά στο Dakar)

{/arttinytable}

O Berglund θα έχει την υποστήριξη του Σουηδικού στρατού μιας και είναι αξιωματικός.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rossi και Ducati MotoGP 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon