.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 12:01

Rossi: Ήταν σημαντικό που τερμάτισα στη 10άδα

Ο Valentino Rossi παραδέχτηκε μετά το χτεσινό αγώνα της Valencia ότι δεν περίμενε να είναι τόσο ιδιαίτερος ο τελευταίος του αγώνα στο MotoGP και επισήμανε πόσο σημαντικό ήταν που πήρε θέση στη δεκάδα.

Μετά από 26 σεζόν, 432 Grand Prix, 9 παγκόσμιους τίτλους και 115 νίκες, η επική καριέρα του Valentino Rossi έλαβε τέλος την Κυριακή που μας πέρασε.

Ο Ιταλός άσος κατάφερε να πάρει την 10η θέση στις κατατακτήριες του Σαββάτου και να τερματίσει σε αυτή τη θέση στον αγώνα της Κυριακής.

Έναν αγώνα που τον περιέγραψε ως «τον καλύτερο» της φετινής σεζόν!

«Ήταν πραγματικά ένα πολύ ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο», σχολίασε ο Valentino Rossi στην τελευταία του συνέντευξη τύπου.

«Δεν το περίμενα έτσι… ανησυχούσα λίγο για τον τελευταίο αγώνα γιατί δεν ξέρεις εκ των προτέρων πως θα νοιώθεις ή αν θα είσαι συγκεντρωμένος μέχρι τέλους».

«Δεν ξέρεις ακόμα αν θα είσαι στενοχωρημένος, όμως τελικά όλα ήταν τέλεια ήδη από την Πέμπτη. Με περίμεναν πολλές εκπλήξεις, όπως οι παλιές μου μοτοσυκλέτες και οδηγοί που έβαλαν τα παλιά μου κράνη».

«Ήταν πολύ συγκινητικό. Επίσης είχα μεγάλη υποστήριξη και σεβασμό από όλους στο paddock και όλους τους οδηγούς».

«Ειδικά όμως ήταν εξαιρετικό Σ/Κ επειδή ήδη από το Σάββατο ήμουν σε θέση να οδηγήσω καλά και να μπω στη δεκάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα και σημαίνει πολλά».

46-valentino-rossi_dsc0314.gallery_full_top_fullscreen.jpg

«Μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό το αποτέλεσμα για πολύ καιρό και να λέω ότι τερμάτισα μέσα στη δεκάδα τον τελευταίο μου αγώνα».

Για τον Valentino, ο τελευταίος του αγώνας (ως κανονική συμμετοχή τουλάχιστον) έγινε έχοντας κατά νου ότι πάλευε για τον παγκόσμιο πρωτάθλημα!

«Πρώτα απ’ όλα δουλέψαμε καλά με την ομάδα. Το Σάββατο το πρωί η μοτοσυκλέτα είχε βελτιωθεί αρκετά κι άρχισα να νοιώθω καλά από τις ΕΔ3».

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βελτιωθήκαμε κι άλλο από το Σάββατο στην Κυριακή, ενώ και ο Pecco με βοήθησε να είμαι στη δεκάδα στις ΕΔ3 και να περάσω απευθείας στις ΚΑΤ2».

«Πραγματικά ο αγώνας αλλάζει πολύ όταν μπορείς και είσαι μέσα στους δέκα πρώτους. Επιπλέον, είχα το κίνητρο και την αυτοσυγκέντρωση σαν να αγωνιζόμουν για το πρωτάθλημα».

«Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός και τα κατάφερα και είναι τεράστια η ικανοποίηση γιατί είμαι ακόμα πιλότος».

«Οδήγησα πολύ καλά, δεν έκανα λάθη κι έδωσα το 100% από την αρχή μέχρι και το τέλος».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 12:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon