.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 14:48

MotoGP – Ο Valentino Rossi μιλά για τους αντιπάλους του, τον 10ο τίτλο και την ιδιαίτερη αυτή Κυριακή

Ενόψει του τελευταίου του αγώνα, ο Rossi θυμάται τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, μας λέει για ποια πράγματα έχει μετανοιώσει αλλά και για τη σημασία του «9» στην καριέρα του.

Σε λίγες ώρες ο Valentino Rossi θα φτάσει τα 432 Grand Prix στην απίστευτη καριέρα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Νικητής 9 παγκόσμιων τίτλων, 115 αγώνων και δεύτερος σε άλλες έξι περιπτώσεις (με χαρακτηριστικές αυτές του 2006 και του 2015), για το μόνο που μετανοιώνει είναι ότι δεν κατάφερε να πάρει το 10ο πρωτάθλημα.

Το μεγαλύτερό του παράπονο σίγουρα είναι για το πώς εξελίχθηκε η σεζόν του 2015, αλλά αυτή τη φορά επέλεξε να μην αναφερθεί επικριτικά στους Marquez-Lorenzo.

«Πάλεψα πάρα πολύ για να πάρω τον 10ο τίτλο», είπε ο Rossi. «Επιπλέον κατάφερα να είμαι σε ένα καλό επίπεδο μετά από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος το 2009. Και το 2009 μοιάζει πολύ μακρινό πια».

«Θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσα να πάρω το 10ο, για παράδειγμα το 2015. Θα έκλεινε ένας κύκλος με το 10ο. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και δεν παραπονιέμαι».

Σ’ αυτή τη συνέντευξη τύπου, ο Valentino είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους αντιπάλους του σε όλη του την τεράστια καριέρα.

Rossi-antipaloi-10osTitlos-hjb2.jpg

«Οι αντιπαλότητες σε όλα τα σπορ και ειδικά στο MotoGP, δεν είναι κάτι που σου αρέσει. Είναι όμως φανταστική γιατί σε ωθεί να δώσεις το 100% και να ξεπεράσεις τα όριά σου και να βρεις το κάτι παραπάνω που ίσως να πίστευες ότι δεν ήταν εκεί».

«Είχα πολλές αντιπαλότητες στην καριέρα μου και το διασκέδασα πολύ. Ειδικά στο πρώτο κομμάτι που κέρδιζα. Στο δεύτερο έχανα περισσότερο. Όμως το διασκέδαζα. Η μεγαλύτερη ήταν με τον Biaggi, αλλά και με τον Stoner, με τον Lorenzo και μετά με τον Marquez και με όλους τους άλλους το διασκέδαζα».

«Είναι κάτι που μετά το θυμάσαι με θετικό τρόπο, ως κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Επίσης, από την Αυστρία και μετά όταν είπα ότι σταματάω, είχα πολλά μηνύματα και υποστήριξη, ειδικά από πιλότους του παρόντος αλλά και του παρελθόντος. Κι αυτό ήταν πολύ καλό. Καταπληκτικό».

«Είναι μεγάλη μου χαρά που είναι εδώ και όλοι οι αντίπαλοί μου που αγωνιστήκαμε μαζί. Είναι πολύ καλό σημάδι και είμαι πολύ χαρούμενος. Σίγουρα θα κρατήσουμε μια καλή σχέση και στο μέλλον κι αυτό είναι το καλύτερο νομίζω».

Rossi-antipaloi-10osTitlos-hjb3.jpg

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι δεν τον πείραξε και τόσο πολύ που δεν πήρε ποτέ το 10ο, αφού το νούμερο «9» είναι σημαντικό στην καριέρα του!

«Το 9 εμφανίζεται πολύ στην καριέρα μου», πρόσθεσε ο Ιταλός σούπερ σταρ. «Έχω 89 νίκες στο MotoGP και 199 βάθρα. Στην Jerez το 2020 πήρα το 199ο βάθρο μου και είπα ότι ίσως είναι το τελευταίο μου. Ήθελα να τα κάνω 200, αλλά είναι οκ κι έτσι».

«Δεν μπορώ να έχω παράπονα γιατί μιλάμε για μια πολύ μεγάλη καριέρα και πολλές σεζόν κατά τη διάρκεια των οποίων πάλεψα για το πρωτάθλημα ή για σημαντικές θέσεις. Πάντα η χαρά και η ευχαρίστηση του να παλεύεις στο MotoGP για νίκες ή σημαντικές θέσεις είναι μεγάλη».

Αλλά και η ημερομηνία του τελευταίου του αγώνα ως κανονική συμμετοχή στο MotoGP έχει τη σημασία της!

«Ίσως είναι σημάδι ή απλά μια σύμπτωση. Αν όμως προσθέσουμε το 14 με το 11 (Νοέμβριος) και το 21 (2021) τότε βγαίνει… 46! Είναι ωραίο! Δεν ήταν εύκολο να πείσω τον Θεό!» αστειεύτηκε στο τέλος ο Ιταλός.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 14:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon