.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 11:51

MotoGP Valencia ΕΔ1 – «Χόρεψε» στη βροχή ο Iker Lecuona!

Ο Iker Lecuona, που γεννήθηκε μερικά χιλιόμετρα από την πίστα της Valencia, πήρε την πρώτη θέση στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του τελευταίου Γύρου της σεζόν για το MotoGP.

Κανείς δεν περίμενε τη βροχή σήμερα το πρωί στην πίστα κι όμως αυτή έκανε την εμφάνισή της, αναγκάζοντας όλες τις ομάδες να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις μοτοσυκλέτες τους.

Ο 21χρονος Iker Lecuona ήταν ο ταχύτερος στη βρεγμένη πίστα σήμερα το πρωί, κάνοντας χρόνο στο 1:40,569.

Ο Ισπανός, που κατάγεται από την Valencia, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία το τελευταίο διάστημα και σίγουρα αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι το MotoGP.

Πίσω από τον οδηγό της KTM ήταν ο Jack Miller, με διαφορά στα 0.155’’ ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Miguel Oliveira.

Ο τελευταίος έδειχνε ικανός να ανέβει έως και την πρώτη θέση με τον τελευταίο του γύρο, ο οποίος ήταν όλος στα «κόκκινα». Στο τελευταίο κομμάτι της πίστας όμως έχασε πολύ χρόνο.

Την 4η θέση πήρε ο Johann Zarco κι έτσι είχαμε 2 KTM και 2 Ducati στις πρώτες θέσεις των ΕΔ1. Ο Joan Mir με τη Suzuki του έκλεισε την πεντάδα.

Τον έκτο καλύτερο χρόνο είχε ο Pecco Bagnaia, ενώ με διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο ήταν πίσω του ο Luca Marini, σε μια ακόμα επίδειξη δύναμης από τις Ducati.

Η καλύτερη Yamaha ήταν του Franco Morbidelli στην 8η θέση, με δύο Honda (του Pol Espargaro και του Nakagami) να κλείνουν τη δεκάδα.

Ο μόνος που δεν βγήκε για να κάνει γύρους στη βροχή ήταν ο Valentino Rossi, που με αυτόν τον αγώνα κλείνει μια μεγαλειώδη καριέρα στο MotoGP.

MotoGP-Valencia-FP1-Lecuona-results-tre1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 11:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon