.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 14:31

MotoGP – Τη θέσπιση «superlicence» όπως στη F1 ζητά ο Bagnaia

Το δρόμο της F1 ζητά ο Pecco Bagnaia να ακολουθήσει το MotoGP και να εισάγει τη “Superlicence”, με αφορμή τη νέα πτώση που προκάλεσε στη Moto3 ο Darryn Binder.

Η Formula 1 έχει εισάγει την «superlicence» για να εξασφαλίσει ότι οι πιλότοι της έχουν το απαραίτητο «βιογραφικό» ώστε να είναι στο πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά γρήγοροι για να πάρουν θέση στο grid, αλλά και να έχουν την κατάλληλη εμπειρία.

Στο MotoGP δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και οδηγοί όπως ο Darryn Binder, επιτρέπεται να κάνουν το βήμα για τη μεγάλη κατηγορία με μόλις μία νίκη σε 7 χρόνια και χωρίς να περάσει από το «σχολείο» της Moto2.

Ο Darryn Binder που ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στην Moto3 (και) αυτό το Σαββατοκύριακο, κρίνοντας αυτός τον τίτλο της κατηγορίας και τη μάχη ανάμεσα σε Dennis Foggia και Pedro Acosta.

«Νομίζω ότι όπως στη F1, χρειαζόμαστε κι εμείς μια superlicence», σχολίασε ο Bagnaia, λίγο μετά τη νίκη του στο Grand Prix της Πορτογαλίας.

«Αυτό που είδαμε σήμερα με τον Binder είναι μια καθημερινότητα, αφού τέτοιες πτώσεις έχουμε δει πολλές από αυτόν».

«Και ξέρω ότι αυτό δεν είναι ωραίο να το λες για άλλον οδηγό, αλλά από τη νέα σεζόν θα είναι μαζί μας στη μεγάλη κατηγορία, όπου όλα είναι πιο γρήγορα».

«Ελπίζω να μην γίνουν αντίστοιχα περιστατικά, αλλά είναι κάτι που θα  πρέπει να το σκεφτούν».

Ο (πολύ χαρούμενος μετά το βάθρο του) Joan Mir, μπορεί να μην μιμήθηκε τα λόγια του Bagnaia και να μην ζήτησε άμεσα την εισαγωγή ειδικής άδειας, ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούν για το μέλλον.

«Δεν είναι εύκολο να πεις κάτι, αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κάνει τέτοια μανούβρα σε αγώνα».

«Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να τιμωρείς τέτοιου είδους ενέργειες. Ίσως με ποινή ενός αγώνα, ή με κάτι παραπάνω».

«Διότι αν δεν το κάνεις, τότε θα επαναληφθεί. Ευτυχώς σήμερα δεν έπαθαν κάτι ο Foggia και ο Garcia, αλλά μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ειδικά στην Moto3».

«Δεν ξέρω για τη superlicence επειδή είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, αλλά δεν είναι άσχημη ιδέα».

«Εντάξει, δεν φταίει για όλα ο Darryn, αλλά η πίεση που έχει είναι απίστευτη. Πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να είναι στο MotoGP τη νέα σεζόν και αυτή η πίεση σίγουρα δεν τον βοηθά να πάρει τις σωστές αποφάσεις».

«Υπό πίεση όλοι μας κάνουμε λάθη. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις».

Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Jack Miller, του μόνου πιλότου στη σύγχρονη εποχή που έκανε το άλμα από την Moto3 στη μεγάλη κατηγορία.

«Τι να πω… λάθη γίνονται οκ και περιστατικά τέτοια συμβαίνουν. Το ξέρεις καλά», είπε ο Αυστραλός κοιτώντας εκείνη τη στιγμή τον Mir.

«Λες για περιστατικά τέτοια, αλλά πόσες φορές κι εμείς δεν έχουμε χτυπήσει ο ένας τον άλλον φέτος;»

«Η επαφή είναι ένα πράγμα και το καταλαβαίνω, αλλά πρέπει να υπάρχουν και όρια. Το καταλαβαίνω 100% και αυτό που έγινε σήμερα δεν ήταν ωραίο…»

«Δεν ήταν ωραίο για κανέναν. Ούτε για τον Foggia που έχασε, αλλά ούτε και για τον Pedro, μιας και του αφαιρεί λίγο από αυτά που έχει κάνει ως rookie. Του στέρησε την ευκαιρία να παλέψει για τον τίτλο μέχρι τέλους».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 14:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon