.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 13:22

MotoGP Portimao2 ΕΔ1 – Τι έγινε στα πρώτα ελεύθερα της ημέρας!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Quartararo ήταν αυτός που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο του πρωινού, καθώς το MotoGP επέστρεψε στην πίστα του Portimao.

Η πρώτη θέση στις ΕΔ1 ήταν μια «μάχη» ανάμεσα στον Fabio Quartararo και στον Pecco Bagnaia, μιας και οι δύο αυτοί οδηγοί μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον.

Προς το τέλος, φάνηκε ότι ο Ιταλός θα ήταν αυτός που θα έφευγε από την πίστα με τον καλύτερο χρόνο.

Ο Bagnaia πάντα έβρισκε τον τρόπο να κατεβάζει το χρόνο του και να «απαντά» στα δυνατά περάσματα του Quartararo.

Όμως στο τέλος ο παγκόσμιος πρωταθλητής «μίλησε» και κατάφερε με το 1:40,192 να γράψει το δικό του όνομα στην κορυφή της λίστας με τους χρόνους.

Ο Bagnaia έμεινε τελικά 45 χιλιοστά πίσω από τον οδηγό της Yamaha, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο ομόσταυλός του στην εργοστασιακή Ducati, ο Jack Miller.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα στην πρώτη πεντάδα είδαμε και τις δύο Suzuki, την ώρα που η Ducati είχε τρεις δικές της μοτοσυκλέτες στις 6 πρώτες θέσεις.

Ο Alex Rins κέρδισε για ένα δέκατο περίπου τον Joan Mir, αλλά κέρδισε και τις εντυπώσεις με τα πολύ όμορφα πλάνα από την κάμερα που του έβαλαν στο στήθος!

Ο Mir γλύτωσε τα χειρότερα και συγκεκριμένα ένα highside, όταν έβγαινε από την 13η στροφή περίπου στα μισά του session.

Ξεχώρισε ο Luca Marini με την 6η θέση που πήρε σήμερα το πρωί, κρατώντας πίσω του για δέκα χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Pol Espargaro.

Οι δύο Aprilia των Maverick Vinales και Aleix Espargaro ήταν στην 8η και στην 10η θέση αντίστοιχα, με τον Franco Morbidelli να παίρνει θέση ανάμεσά τους.

Ο Alex Marquez έχασε τη δεκάδα για 59 χιλιοστά και έμεινε στην 11η θέση. Ο αδερφός του, ο Marc, είναι απών από τον αγώνα αυτό. Τον αντικαθιστά ο Stefan Bradl που πήρε την προτελευταία θέση στις ΕΔ1.

MotoGP-FP1-Portimao2-Results.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 13:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon