.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 12:13

WorldSBK – Διπλό «χτύπημα» του HRC με Lecuona και Vierge!

Ο Iker Lecuona αλλά και ο Xavi Vierge θα είναι οι νέοι οδηγοί του HRC για το 2022 στα WorldSBK.

Με επίσημη ανακοίνωση, το HRC επιβεβαίωσε ότι ο Iker Lecuona και ο Xavi Vierge θα αποτελέσουν το δίδυμό του στα WorldSBK για το 2022.

Έτσι κλείνει ένα κεφάλαιο αβεβαιότητας για το μέλλον των δύο οδηγών, οι οποίοι από τη νέα σεζόν θα είναι στο τιμόνι της CBR1000RR-R Fireblade, κάνοντας το βήμα από το paddock του MotoGP στο αντίστοιχο των WorldSBK.

Ο Iker Lecuona έχει αρκετά χρόνια στο MotoGP, με δύο βάθρα στην κατηγορία της Moto2, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του μόλις σε ηλικία 16 ετών.

Το 2020 έκανε την έκπληξη και επέλεξε να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία, όπου αγωνίστηκε με την Tech3 και μοτοσυκλέτα της KTM. Το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 6η θέση που πήρε φέτος στην Αυστρία.

Ειδικά φέτος δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει κερδίσει τα εύσημα για τις εμφανίσεις του και δίκαια κέρδισε το συμβόλαιο με το HRC.

Ο Xavi Vierge είναι 24 ετών, τρία χρόνια μεγαλύτερος του Lecuona, και αγωνίστηκε επί έξι χρόνια στην Moto2, χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία.

Στη μεσαία κατάφερε όλο αυτό το διάστημα να πάρει τέσσερα βάθρα (καλύτερό του αποτέλεσμα η 2η θέση) και τρεις pole positions.

Το καλύτερό του πλασάρισμα στη βαθμολογία της Moto2 ήταν η 10η θέση που πήρε πέρυσι. Έχει οδηγήσει πλαίσια της Kalex και της Tech3/KTM.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 12:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon