.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 10:33

MotoGP - Η «τρελή» φετινή σεζόν του Fabio Quartararo!

Σύμφωνα με τον Andrea Dovizioso, η φετινή χρονιά του Γάλλου ήταν… «τρελή» και ο Ιταλός το λέει έχοντας επιστρέψει και πάλι φέτος στην Yamaha.

Ο Andrea Dovizioso επέστρεψε φέτος στο MotoGP και οδηγεί για την Petronas Yamaha, την προηγούμενη ομάδα του Fabio Quartararo.

Έτσι είχε την ευκαιρία να παρακολουθεί από πιο κοντά την πορεία και τις εμφανίσεις του Quartararo, του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή για το 2021.

Ο Ιταλός, που επί τρία χρόνια ήταν δεύτερος πίσω από τον Marc Marquez, αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου, έσπευσε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό Γάλλο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και πραγματικά το άξιζε. Πέρα από αυτό όμως, θεωρώ ότι αυτό που έκανε φέτος ήταν τρελό!»

«Κι αυτό το λέω λόγω και της εμπειρίας μου. Άλλωστε απ’ έξω είναι αδύνατον να δεις τα αρνητικά μιας μοτοσυκλέτας. Και είναι πολύ καλός στο να εκμεταλλεύεται τα καλά και να μην δείχνει τα άσχημα!»

«Κι έτσι, το να είναι τόσο σταθερός όλη τη χρονιά, σε κάθε αγώνα… είναι κάτι τρελό! Κάτι το πολύ ιδιαίτερο!»

Ο Quartararo κατάφερε να τερματίσει σε κάθε αγώνα μέχρι στιγμής, κάτι που μόνο ο Luca Marini έχει πετύχει από τους υπόλοιπους, και να πάρει βαθμούς και στα 16 αυτά GP.

Fabio-Quartararo-Champion-2021_6.jpg

Επιπλέον, έχει καταφέρει να κάνει την Yamaha του να δείχνει δυνατή σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο συνθηκών, σε σχέση με ό,τι είχαμε δει από τη μοτοσυκλέτα τα προηγούμενα χρόνια.

Για τον Fabio, αλλά και τον Pecco Bagnaia – τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη για τον τίτλο – μίλησε και ο νικητής του αγώνα στο Misano, ο Marc Marquez.

«Ναι, τόσο ο Fabio όσο και ο Pecco ήταν σε άλλο επίπεδο, αλλά ο Fabio ήταν πιο σταθερός και μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε λιγότερο καλά Σαββατοκύριακα».

«Μπορεί και κρατάει το στυλ του σχεδόν παντού… κάθε φορά που είναι στην πίστα! Μπορεί και οδηγεί έτσι παντού».

«Δεν περίμενε να βρει ένα συγκεκριμένο επίπεδο πρόσφυσης σε κάθε πίστα. Απλά ήταν γρήγορος ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούσαν! Σε όλες τις θερμοκρασίες, σε όλες τις πίστες, με τον ίδιο τρόπο!»

«Φρενάρει πολύ μέσα, κάτι που δεν είναι δύσκολο. Το δύσκολο είναι να φρενάρεις βαθιά στη στροφή και να στρίψεις τη μοτοσυκλέτα όπως το κάνει αυτός! Και το κάνει να φαίνεται εύκολο!»

«Αν δείτε τα διάφορα sessions, κάνει 5-6 γύρους και πάντα έχει τον ίδιο ρυθμό χωρίς να κάνει πολλά λάθη. Κι αυτό τον βοηθάει να βελτιώνεται συνεχώς».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 10:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon