.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 11:12

«Δραματικές» αλλαγές στην pitlane του Qatar ενόψει F1

Σύμφωνα με αναφορές, η γραμμή των pits στην πίστα Losail του Κατάρ, θα αλλάξει «δραματικά» ενόψει του πρώτου αγώνα στην ιστορία της Formula 1 εκεί.

Το Κατάρ είναι μια καινούργια προσθήκη στο καλεντάρι της Formula 1 από φέτος, χωρίς όμως να έχει παρουσία στο ημερολόγιο αγώνων για το 2022.

Ο λόγος είναι ότι θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου τη νέα χρονιά.

Θα επιστρέψει όμως στο καλεντάρι της Formula 1 το 2023, απ’ όταν θα τεθεί σε ισχύ και το δεκαετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει με το πρωτάθλημα.

Η πίστα του Κατάρ φιλοξενεί αγώνες MotoGP από το 2004 και μετά, ούσα μια πίστα που έχει κατασκευαστεί για αγώνα μοτοσυκλετών.

Έτσι, προκειμένου να παραμείνει στο ημερολόγιο αγώνων της F1, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές, ώστε να θεωρηθεί κατάλληλη και γι’ αυτό το πρωτάθλημα.

Ένα από τα σημεία που θα αλλάξουν «δραματικά», είναι και η είσοδος στη γραμμή των pits που γίνεται άμεσα μετά την τελευταία στροφή της πίστας.

Μάλιστα οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, όπως αναφέρουν άνθρωποι της F1 και τη νέα εβδομάδα θα γίνει επίσημη επίσκεψη για να δουν ότι όλα έγιναν σωστά.

Η υποδοχή του Κατάρ στο ημερολόγιο της F1 δεν έχει τύχει ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, αφού οι περισσότεροι αμφιβάλλουν για το αν θα γίνουν καλοί αγώνες εκεί.

Κι ενώ αρκετές πίστες ανά τον κόσμο (Silverstone/COTA/Red Bull Ring) χρησιμοποιούνται και από τα δύο πρωταθλήματα, στην περίπτωση του Κατάρ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα.

Οι υπόλοιπες πίστες έχουν σχεδιαστεί για αγώνες αυτοκινήτων και προσαρμόστηκαν για το MotoGP, ενώ το Κατάρ είναι η πρώτη πίστα καθαρά για αγώνες μοτοσυκλέτας που μπαίνει στο καλεντάρι της F1.

Εξ ου και η όχι ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της πίστας…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 11:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon