.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 19:04

MotoGP Texas 2021 ΕΔ1 – Ξεκίνημα με το δεξί στο βρεγμένο για τον Marc Marquez

Ο Ισπανός πιλότος της Repsol Honda ξεκίνησε ιδανικά το Grand Prix του Τέξας, κατακτώντας την 1η θέση στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές που έγιναν στο βρεγμένο.

Η πρωινή βροχή στο Τέξας είχε αφήσει τα σημάδια της στην πίστα, με το ξεκίνημα του 15ου Γύρου της σεζόν να γίνεται στο βρεγμένο.

Ο Marc Marquez δεν είχε πρόβλημα σε αυτές τις συνθήκες και πήρε την πρώτη θέση με χρόνο στα 2:15.872.

Ιδανικό λοιπόν το ξεκίνημα για τον Ισπανό, σε μια πίστα που δεν έχει χάσει ποτέ στον ένα γύρο κι έχει 6 νίκες στους 7 αγώνες που έχει δώσει.

Πίσω του, με διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα ήταν ο Jack Miller με την Ducati του, ενώ σε απόσταση 4 δεκάτων από τον Αυστραλό ήταν ο Johann Zarco.

Οι δυο Ducati θέλουν να χτίσουν πάνω στο momentum της κόκκινης μοτοσυκλέτας, μετά τις δύο νίκες του Pecco Bagnaia στους προηγούμενους αγώνες.

Σίγουρα θα προσπαθήσουν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας προς το μέρος τους, την ώρα που ο Bagnaia έκανε ένα μέτριο ξεκίνημα με την 8η θέση.

Τέταρτος ήταν ο Miguel Oliveira, ο οποίος πιστεύει ότι έχει βρει λύσεις στα προβλήματα των προηγούμενων Γύρων και οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές για τον Πορτογάλο.

Ο Pol Espargaro έβαλε την Honda του στην 5η θέση και ήταν ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον Marquez.

Ο Alex Rins, που πρόσφατα έγινε μπαμπάς, έκανε τον 7ο καλύτερο χρόνο, ενώ στη δεκάδα – πέρα από τον Bagnaia – ήταν και οι Brad Binder/Iker Lecuona.

Οι δυο τελευταίοι έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο και άφησαν πίσω τους για 0.159’ τον Luca Marini.

Πολύ πίσω ήταν οι δύο από τους έξι κατασκευαστές. Η καλύτερη (και μοναδική) Aprilia ήταν στην 14η θέση, ενώ η καλύτερη Yamaha ήταν ο Quartararo μόλις στην 15η θέση.

2021-10-01_18_45_20-Window.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 19:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon