.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 23:20

MotoGP Texas 2021 ΕΔ2 – Πρώτη θέση και στο στεγνό για τον Marc Marquez

Η πίστα είχε στεγνώσει στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά της ημέρας, με αποτέλεσμα οι χρόνοι να κατέβουν. Κοινός παρανομαστής και στα δύο πρώτα ελεύθερα είναι η πρώτη θέση του Marc Marquez.

Ο πιλότος της Repsol Honda κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και στο στεγνό σήμερα το απόγευμα (ώρα Τέξας) στην Circuit of the Americas.

Η μάχη για την πρώτη θέση δόθηκε και πάλι απέναντι σε μια Ducati, του Jack Miller, με τον Αυστραλό να βλέπει και πάλι την πλάτη του 8 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Marc θα επιστρέψει στην πίστα αύριο το πρωί, μαζί με τους υπόλοιπους, με το μεγάλο ενδιαφέρον να στρέφεται στον… ουρανό!

Κι αυτό επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέξει το πρωί, οπότε οι πιλότοι φρόντισαν από σήμερα να πιέσουν στο τέλος για να βγει ένας καλός χρόνος.

Έχοντας δουλέψει το πρωί στο set-up του στο βρεγμένο, ο Fabio Quartararo έδειξε την ταχύτητά του στο στεγνό το απόγευμα.

Και έδειξε για μία ακόμη φορά πόσο μεγάλη είναι η διαφορά που τον χωρίζει από τις άλλες Yamaha. Τουλάχιστον για όσο ο Morbido παραμένει τραυματίας.

Ο Γάλλος ήταν η μοναδική M1 που μπήκε στη δεκάδα των πρώτων, ανεβαίνοντας μάλιστα στην 3η θέση, όντας δύο δέκατα μακριά από τους Marquez-Miller, οι οποίοι είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 15 χιλιοστά!

Στην 4η θέση ήταν ο Pol Espargaro που και αυτός έδειξε δυνατός τόσο στο βρεγμένο, όσο και στο στεγνό.

Ο Espargaro πήρε με τον τελευταίο του γύρο την 4η θέση από τον Takaaki Nakagami που βελτιώθηκε σημαντικά το απόγευμα και φιγουράρει στην πεντάδα.

Από εκεί και πέρα έχουμε τρεις Ducati στη σειρά, με τον Pecco Bagnaia να έχει τον 6ο καλύτερο χρόνο και να κερδίζει για 14 χιλιοστά τον Jorge Martin και για 60χιλ τον Johann Zarco.

Είχαμε και μια Suzuki στις δέκα πρώτες θέσεις, με τον Alex Rins να είναι αυτός που πέτυχε τον ένατο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Στο τέλος ο Enea Bastianini κατάφερε να κάνει έναν πάρα πολύ καλό χρόνο (ο rookie ήταν 7 δέκατα περίπου από την κορυφή) για να πάρει θέση στους κορυφαίους δέκα της ημέρας.

Η KTM δεν είδε κάποιον οδηγό της στις δέκα πρώτες θέσεις, με τον Brad Binder να μην τα καταφέρνει για 16 μόλις χιλιοστά.

Από την άλλη και η Aprilia δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά. Ούτε στο στεγνό ο Aleix Espargaro δεν κατάφερε να δείξει κάτι καλό, μένοντας στο τέλος στην 19η θέση (από τους 21 οδηγούς) με διαφορά πάνω από δύο δευτερόλεπτα από τον πρώτο!

MotoGP-FP2.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 23:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon