.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 16:08

MotoGP - Έκπληξη η ανανέωση της Αργεντινής έως το 2025

Η πίστα της Termas de Rio Hondo ανανέωσε το συμβόλαιό της έως το 2025 για να φιλοξενεί αγώνες MotoGP, κάτι το οποίο δεν ήταν σίγουρο μέχρι πρότινος.

Νέο τριετές συμβόλαιο υπέγραψαν οι άνθρωποι της Termas de Rio Hondo με την Dorna και την FIM, κρατώντας το Grand Prix της Αργεντινής στην πίστα τους έως τουλάχιστον το 2025.

Η ανανέωση αυτή όμως αποτελεί έκπληξη και μάλιστα διπλή.

Πρώτον διότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η δυνατή φωτιά που ξέσπασε στην πίστα κατέστρεψε μεγάλο βαθμό των υποδομών της, όπως pit boxes, άλλα κτίρια αλλά και το Media Center.

Υπήρχαν φόβοι ότι η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που ενδεχομένως η αποκατάσταση να γινόταν μεν, αλλά να μην ήταν στα επίπεδα που απαιτεί το MotoGP για να ομολογκάρει μια πίστα.

Φυσικά ο λόγος γι’ αυτό ήταν τα χρήματα, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά βρέθηκε η λύση και όλα βαίνουν καλώς.

Δευτερευόντως, η πίστα κατάφερε να ξεπεράσει κι έναν εξίσου μεγάλο «σκόπελο».

Ανά καιρούς έχουν ακουστεί παράπονα για το συγκεκριμένο Grand Prix, κυρίως για το γεγονός ότι η πίστα δεν είναι εύκολα προσβάσιμη αλλά και για την έλλειψη ξενοδοχείων κοντά.

Αυτό δυσκολεύει τη ζωή όλου του paddock, που μόνο με κακό μάτι δεν θα έβλεπε μια αποχώρηση της συγκεκριμένης πίστας από το ημερολόγιο αγώνων.

Άλλωστε υπάρχει έτοιμη λύση για την Αργεντινή, στην άλλη μεγάλη της πίστα: την San Juan Villicum που φιλοξενεί αγώνες για τα WordSBK.

Όμως η σημασία ενός παγκόσμιου event όπως είναι το MotoGP και η θέληση της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης της περιοχής, αποδείχτηκε καθοριστική.

Βέβαια, παρά τα παραπάνω παράπονα, πρέπει να σημειωθεί ότι η πίστα σαν πίστα είναι πραγματικά απολαυστική (γρήγορη-με ροή-τεχνική) και οι πιλότοι χαίρονται να οδηγούν εκεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 16:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon