.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 11:55

Πως ο Jorge Lorenzo βοήθησε τον Pecco Bagnaia στη μάχη για τον τίτλο!

Ο Pecco Bagnaia αποκάλυψε πως ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία, Jorge Lorenzo, τον βοήθησε έμμεσα να βελτιώσει την οδήγησή του πάνω στην Desmosedici.

Στους δύο τελευταίους αγώνες του MotoGP, ο Pecco Bagnaia κατάφερε να πάρει και τις δύο πρώτες του νίκες στη μεγάλη κατηγορία!

Ο Ιταλός αγωνίζεται για τρίτη χρονιά στο MotoGP κι έχει εντυπωσιάσει καθώς είναι δεύτερος πλέον στη βαθμολογία και με ελπίδες για τον τίτλο!

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Bagnaia στα πρώτα του χρόνια με την Ducati, εντοπιζόταν στα φρένα.

Επιπλέον, η Ducati είναι χρόνια γνωστό ότι δεν έχει και την καλύτερη ταχύτητα μέσα στις στροφές.

bagnaia-lorenzo-voitheia-gtr1.jpg

Κι όμως και τα δύο αυτά προβλήματα δεν ενοχλούν καθόλου τον Pecco Bagnaia, ο οποίος είναι πολύ δυνατός και στα φρένα και μέσα στις στροφές!

«Έχω δουλέψει πολύ πάνω σ’ αυτό από την πρώτη χρονιά, γιατί δυσκολευόμουν πολύ στα φρένα», έλεγε ο ίδιος μετά τη νίκη του στο Misano.

«Το 2020 ήδη είχα καταφέρει να κάνω ένα βήμα και δούλεψα πολύ και με μοτοσυκλέτες παραγωγής εδώ στο Misano, ώστε να διαχειρίζομαι καλύτερα το μπροστινό λάστιχο».

«Δούλεψα όμως και πολύ με τα δεδομένα του Jorge Lorenzo, μελετώντας πολύ τις τηλεμετρίες του».

«Έτσι τώρα φρενάρω όσο πια βαθιά και δυνατά μπορώ και νομίζω ότι κάνω τη διαφορά στην είσοδο».

Κι ο ίδιος ο Fabio Quartararo παραδέχτηκε τόσο στο parc ferme, όσο και μετά στη συνέντευξη τύπου, ότι ο αντίπαλός του ήταν πολύ δυνατός στον αγώνα του Misano.

bagnaia-lorenzo-voitheia-gtr2.jpg

Ειδικά στις γρήγορες δεξιές στροφές 11-12-13. Εξηγώντας πως καταφέρνει και στρίβει τόσο καλά, όταν οι άλλοι οδηγοί της Ducati έχουν θέμα μέσα στις στροφές, ο Pecco τόνισε:

«Το καλό με τη μοτοσυκλέτα μας είναι ότι είναι πολύ σταθερή κι έτσι σ’ αυτές τις γρήγορες στροφές μπαίνουμε με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να έχουμε κουνήματα».

«Γι’ αυτό και νοιώθω πολύ καλά στις ανοιχτές στροφές. Επίσης νοιώθω και πολύ καλά με το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας από φέτος».

«Πιο πριν με δυσκόλευε πολύ κι αυτό. Φέτος όμως νοιώθω ότι το μπροστινό μέρος είναι φοβερό. Πάντως δεν αλλάξαμε κάτι στη μοτοσυκλέτα».

«Έχω παρόμοιες ρυθμίσεις με πέρυσι, όμως η αίσθηση έχει αυξηθεί πολύ κι έχω βελτιωθεί πολύ στη διαχείριση του μπροστινού ελαστικού κι αυτό με βοηθάει να μπαίνω στις ανοιχτές στροφές με μεγάλη ταχύτητα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 12:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon