.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 17:01

MotoGP ΚΑΤ Misano 2021 – Δεύτερη συνεχόμενη pole για τον Bagnaia!

Ο Pecco Bagnaia πήρε και πάλι την pole position, αυτή τη φορά στο Misano, σημειώνοντας παράλληλα και νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας!

Την ικανότητά του να καταφτάνει στις κατατακτήριες και να διαλύει τα χρονόμετρα, έδειξε και πάλι ο Fransesco Bagnaia, μία εβδομάδα αφότου το έκανε στην Aragon.

Και όχι μόνο! Γιατί ποιος ξεχνάει το 1:30 που έκανε πέρυσι και ο φοβερός αυτός χρόνος ακυρώθηκε επειδή βγήκε λίγο εκτός πίστας.

Ή την pole με έναν άλλο καταπληκτικό χρόνο στο Portimao, που την έχασε όμως λόγω των κίτρινων σημαιών.

Ο Bagnaia συνεχίζει λοιπόν να εντυπωσιάζει και μετά το ρεκόρ στην Αραγονία, έφτασε μια εβδομάδα μετά στο Misano για να σημειώσει νέο ρεκόρ με το 1:31.065.

Και στα δύο σκέλη των κατατακτηρίων είχαμε αρκετές πτώσεις, με οδηγούς όπως ο Bastianini, ο Rossi, ο Nakagami, ο Aleix Espargaro, ο Marc Marquez και ο Fabio Quartararo να πέφτουν κυνηγώντας κάτι καλύτερο.

Όχι όλοι όμως, μιας και ο πρώτος έπεσε λίγο αφότου είχε πάρει την πρώτη θέση στις ΚΑΤ1, σε έναν φαινομενικά ήρεμο γύρο που δεν πίεζε.

Ειδικά στην περίπτωση του Quartararo ήταν μία από τις πολύ σπάνιες φορές που τον έχουμε δει να πέφτει σε κατατακτήριες.

Μην ξεχνάμε ότι έκανε κυριολεκτικά χιλιάδες χιλιόμετρα στις πίστες ως rookie στη μεγάλη κατηγορία και δεν είχε καμμία πτώση!

Σήμερα όμως αποφάσισε να ακολουθήσει το ένστικτό του που του έλεγε: Pole ή Τίποτα! Μπορεί να μην πήρε την pole, όμως θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά.

Κι αυτό επειδή παρότι έπεσε στην πρώτη στροφή, δεν μπόρεσε κάποιος άλλος να ξεπεράσει τον προηγούμενο καλό του χρόνο.

Μπροστά η Ducati έκανε το 1-2, αφού πίσω από τον Bagnaia ήταν ο ομόσταυλός του, ο Jack Miller. Η διαφορά των δύο ήταν στο ένα τέταρτο του δευτερολέπτου.

Οι Ducati κυριάρχησαν, αφού και στη δεύτερη σειρά βρίσκουμε άλλες δύο κόκκινες μοτοσυκλέτες: ο Jorge Martin και ο Johann Zarco.

Οι δύο ομόσταυλοι στην Pramac είχαν μεταξύ τους διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα, με τον Martin να είναι μπροστά από τον Γάλλο.

Μαζί τους, αφού κατάφερε στο τέλος να βγάλει έναν καλό χρόνο, θα είναι ο Pol Espargaro! Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός και κράτησε πίσω του για 12 χιλιοστά τον Marc Marquez.

Ο τελευταίος έπεσε στην προσπάθειά του να μείνει πίσω από τον Pecco Bagnaia.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι έχουμε και τις δύο Aprilia στην πρώτη δεκάδα! Αυτή τη φορά ο Aleix – παρά την πτώση του – πήρε το αίμα του πίσω από τον Vinales.

Το νούμερο 1 (για την ώρα τουλάχιστον) στο γκαράζ της Aprilia ήταν στην 8η θέση και 0.184’’ πιο γρήγορος από τον Maverick Vinales που ήταν δέκατος.

Ανάμεσά τους ήταν ο Alex Rins. Στην Suzuki δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τις «χαμηλές πτήσεις» και πάλι σε ΚΑΤ2.

Ειδικά ο Joan Mir ήταν φανερά εκνευρισμένος, αφού τερμάτισε μόλις στην 11η θέση κερδίζοντας μόνο τον Enea Bastianini. Κι όχι για πολύ! Για 35 χιλιοστά…

MotoGP-QP-Misano-2021-Bagnaia-jhq1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 17:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon