.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 13:47

RNF MotoGP Racing: Αυτό είναι το νέο όνομα της Petronas SRT

Η Petronas Yamaha SRT ανακοίνωσε πως θα λέγεται η ομάδα από το 2022 και μετά στο Misano, κατά τη διάρκεια του 14ου Γύρου της φετινής σεζόν.

Μετά τα ξαφνικά νέα της απόσυρσης της Petronas από το MotoGP το 2022, τα πράγματα στην SRT άλλαξαν δραστικά.

Ο Razlan Razali αναλαμβάνει ιδιοκτήτης αλλά και μάνατζερ, ενώ αποκαλύφθηκε και το καινούργιο όνομα της ομάδας: RNF MotoGP Racing.

Επιπλέον, η νέα ομάδα με την καινούργια σύσταση υπέγραψε και νέο συμβόλαιο παραμονής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο λήγει στο τέλος του 2026.

«Σ’ αυτούς τους τελευταίους μήνες όλη μας η ενέργεια δόθηκε σε αυτές τις αλλαγές, έτσι ώστε να γίνει η επανεκκίνηση όντας πιο φρέσκοι και πιο δυνατοί», ήταν τα πρώτα λόγια του Razlan Razali.

51446667760_6154cea49e_k.gallery_full_top_lg.jpg

«Για τη νέα χρονιά, ως RNF MotoGP Racing πια, θα συνεχίσουμε στα επιτυχημένα βήματα που είχαμε χαράξει τα προηγούμενα χρόνια. Οι προσδοκίες θα είναι υψηλές και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τα καταφέρουμε».

Ένα πρώτο πράγμα που προξενεί εντύπωση είναι η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο όνομα του Johan Stigefelt, του Σουηδού που ήταν από τους βασικούς πυλώνες της Petronas Racing.

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι μάλλον τα σχέδιά τους να αναλάβουν από κοινού την ομάδα ναυάγησαν και ο Razali θα πάρει τα ηνία μόνος του.

Πάντως δεν αποκλείεται τελικά να χρησιμοποιηθεί ο Stigeflet σε κάποιο άλλο πόστο, αν δεχτεί και τα βρουν με τη νέα διαχείριση της ομάδας.

«Το βασικό για εμάς ήταν να σωθεί η θέση της ομάδας στο MotoGP. Μίλησα με τον Carmelo κι είχαμε την πλήρη υποστήριξή του».

46-valentino-rossi_gp_1820.gallery_full_top_lg.jpg

«Όταν ξεκίνησα την ομάδα, στην αρχή ήμουν εγώ, ο Carmelo και ο Carlos Ezpeleta και τώρα περνάμε στο δεύτερο κεφάλαιο αυτής της ομάδας».

«Τώρα επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας και διασφαλίσαμε την ύπαρξη της ομάδας. Το επόμενο βήμα είναι οι συζητήσεις με την Yamaha».

«Μετά θα κοιτάξουμε για χορηγούς».

Το θέμα με τους χορηγούς είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη νέα ομάδα. Η ιταλική WithU φαίνεται ότι θα είναι ο βασικός χορηγός της ομάδας και ήταν αυτή που ήθελε Ιταλό οδηγό.

Γι’ αυτό και ο Andrea Dovizioso δεν ήρθε για να τελειώσει απλά αυτή τη σεζόν, αλλά υπέγραψε συμβόλαιο και για το 2022. Το συμβόλαιό του πάντως είναι απευθείας με την Yamaha.

Για τη δεύτερη θέση στο γκαράζ της ομάδας πιστευόταν όταν αυτή θα πήγαινε στα χέρια του Darryn Binder που θα έκανε το άλμα από την Moto3 στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτό το σενάριο όμως φαίνεται ότι χάνει έδαφος.

«Αυτό (σ.σ του 2ου οδηγού) είναι κάτι που θα το συζητήσουμε εμείς με την Yamaha και θα ανακοινώσουμε την απόφασή μας σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 13:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon