.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 13:52

Γιατί δεν μπορούσε να πει όχι στην Yamaha ο Andrea Dovizioso

Ο Andrea Dovizioso ανέκαθεν έλεγε ότι ήθελε να επιστρέψει στο MotoGP. Παραδέχεται όμως ότι μια τέτοια επιστροφή εγκυμονεί κινδύνους. Γιατί, λοιπόν, αποφάσισε να επιστρέψει;

Ο νέος πιλότος της Petronas SRT για το 2021 – και για το 2022 υπό το νέο καθεστώς της ομάδας – ο Andrea Dovizioso, παραδέχτηκε χτες ότι «έπρεπε» να αρπάξει την ευκαιρία που του δόθηκε.

Ακόμα και αν μια τέτοια κίνηση, όπως και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, ενέχει κινδύνους. Το ίδιο όμως γράφαμε και όταν αποφάσισε να φύγει από την Ducati, χωρίς να έχει plan B στα σχέδιά του…

Πάντως στην Yamaha ο Andrea Dovizioso, έστω και πριν από κοντά δέκα χρόνια πια, είχε δείξει πάρα πολύ καλά στοιχεία. Ήταν το 2012, όταν αγωνίστηκε για ένα χρόνο με την Tech3.

«Μετά το 2012 το όνειρό μου ήταν να βρεθώ στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Αυτό όμως μου έμεινε ως απωθημένο και τώρα, μετά από τόσα χρόνια που μου δίνει η ευκαιρία να έχω εργοστασιακή M1… δεν μπορούσα να τη χάσω».

dovizioso-giati-den-mporouse-oxi-kjh2.jpg

«Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα μου και δεν θέλω να πω ότι τώρα θα είμαι πιο δυνατός, πιο γρήγορος και πιο ανταγωνιστικός, όμως ως αναβάτης ξέρεις κάποια πράγματα παραπάνω κι έχεις μια προαίσθηση».

Υπάρχουν όμως και ρίσκα σε αυτή του την απόφαση, αφού στα 35 του πια θα κληθεί να ξεχάσει όσα ήξερε με την Ducati και να προσαρμοστεί και πάλι στα χαρακτηριστικά της Yamaha.

«Ένοιωθα καλά σπίτι μου, κάνοντας αυτό που μου αρέσει πολύ (σ.σ. motocross) και ήμουν χαλαρός, αφού όταν δεν αγωνίζεσαι στο MotoGP είσαι 100% πιο άνετα».

«Αυτό μου το εξήγησε και το κατάλαβε καλύτερα η κοπέλα μου. Όταν όμως μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, το σκέφτηκα και δεν μπορούσα να πω όχι».

dovizioso-giati-den-mporouse-oxi-kjh3.jpg

«Σίγουρα το ρίσκο της αποτυχίας είναι μεγαλύτερο από το να τα πάω καλά, αλλά το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους και δεν με ενδιαφέρει».

Αγωνίζομαι για μένα κι επειδή έχω πάθος με τους αγώνες και πραγματικά ήθελα να οδηγήσω μια διαφορετική μοτοσυκλέτα. Θα πάρω το ρίσκο αυτό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Μέχρι να έρθει αυτή η συμφωνία με την Petronas και την Yamaha, ο Dovi είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Aprilia, χωρίς μια τέτοια κίνηση τελικά να ευοδωθεί. Ο ίδιος πάντως λέει ότι δεν ανησυχούσε για το μέλλον του.

«Δεν ανησυχούσα γιατί ήξερα ότι αν κάτι τρελό συνέβαινε και αν άνοιγε μια πόρτα, τότε θα με σκεφτόντουσαν ως επιλογή», αποκάλυψε.

dovizioso-giati-den-mporouse-oxi-kjh4.jpg

«Έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και τελικά κάτι τέτοιο έγινε. Δεν ένοιωθα πίεση, ή άγχος ή νεύρα».

Τώρα θα έχει μπροστά του πέντε αγώνες φέτος για να προσαρμοστεί και να προσπαθήσει για το καλύτερο στη συνέχεια το 2022.

«Δεν ξέρω πόσο δυνατή θα είναι η μοτοσυκλέτα για τους επόμενους πέντε αγώνες, αλλά δεν ανησυχώ γιατί δεν χρειάζεται να παλέψω για κάτι στο πρωτάθλημα φέτος».

«Το σημαντικό στη συμφωνία ήταν ότι θα έχω εργοστασιακή μοτοσυκλέτα από του χρόνου, με εργοστασιακή υποστήριξη και τα καταφέραμε».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 13:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon