.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 10:22

"Μαγικός" ή περιορισμένων δυνατοτήτων; - Η πορεία της ανάρρωσης του Marc Marquez

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία, Marc Marquez, μας αποκάλυψε πως πάει η πορεία της ανάρρωσής του λίγο πριν το σημαντικό Σ/Κ στην Aragon.

Μπορεί η Aragon να προσφέρεται για νέο θρίαμβο α λα Sachsenring για τον Marc Marquez, ωστόσο ο Ισπανός παρουσιάστηκε προσγειωμένος στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα.

«Ξέρω ότι από τα πρώτα ελεύθερα θα νοιώθω δυνατός», παραδέχτηκε. «Είναι κάτι όμως που πρέπει να το κατανοήσουμε κατά τη διάρκεια του Σ/Κ».

«Ναι, είναι αλήθεια ότι μου αρέσουν οι αριστερόστροφες πίστες και επιβαρύνουν λιγότερο και το χέρι μου. Θα δείξει όμως γιατί κάποιες φορές η θέση μου στις αριστερές στροφές δεν είναι η φυσική. Αυτό που θέλω είναι να οδηγήσω όμως και να μην σκέφτομαι τη μοτοσυκλέτα ή τον τραυματισμό».

Πέρα από το χέρι, είναι και ο πολλές φορές τραυματισμένος ώμος του στα δεξιά που κάνει τον Marquez να υποφέρει.

Το περασμένο διάστημα ο Ισπανός έχει κάνει αρκετές αλλαγές πάνω στη μοτοσυκλέτα του για να διευκολύνεται κατά τη διάρκεια των Grand Prix.

93-marc-marquez-maximos-wer2.jpg

«Ναι δυσκολεύομαι φέτος σε αρκετούς τομείς», παραδέχτηκε χτες. «Κάποιοι τομείς είναι παλιοί και κάποιοι νέοι. Προσπαθώ να προσαρμοστώ, αλλά δεν μπορώ ακόμα. Κι έτσι προσπαθώ με άλλο τρόπο να μην χάνω πολύ σε διάφορα κομμάτια στην πίστα».

Μία αλλαγή στη μοτοσυκλέτα του είναι η επιστροφή στη μανέτα φρένου στα αριστερά του τιμονιού, όπως στα σκούτερ.

«Το είχα δοκιμάσει και παλιά, αλλά δεν με είχε βοηθήσει. Τώρα το έβαλα με κάποιες τροποποιήσεις. Τώρα κάποιες φορές δουλεύει και κάποιες όχι».

Η επιθετικότητά του στους πρώτους γύρους και οι επαφές του με συναθλητές του είναι κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί από αντιπάλους, ωστόσο ο ίδιος λέει ότι είναι λίγο-πολύ αναγκασμένος να οδηγεί έτσι.

«Κανονικά στην αρχή ψάχνω να είμαι σε καλή θέση. Δεν είναι όμως το ίδιο να ξεκινάς από την πρώτη ή δεύτερη σειρά και το ίδιο να ξεκινάς από την τρίτη ή την τέταρτη».

93-marc-marquez-maximos-wer3.jpg

«Είναι τελείως διαφορετικό. Στους πρώτους γύρους είμαι πιο επιθετικός και κερδίζω θέσεις και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που πρέπει να εκμεταλλευτώ. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε γιατί όσο πιο μπροστά είσαι στην εκκίνηση, τόσο πιο εύκολα γίνονται όλα».

Τι είναι αυτό που τον περιορίζει στις κατατακτήριες; «Ο ώμος… κι αυτό επειδή με τα νέα ελαστικά όλα είναι πιο απαιτητικά σε δύναμη».

«Στον ένα γύρο που έχεις πολύ υψηλή πρόσφυση όλα είναι πιο επιθετικά κι εκεί δυσκολεύομαι. Ενώ όταν δεν έχεις τόση πρόσφυση όλα είναι πιο ομαλά».

Τέλος, ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε προσγειωμένος για τις πιθανότητές του να κερδίσει τον αγώνα στην Αραγονία, υπάρχει ένας άλλος πιλότος που παρουσιάζεται σίγουρος ότι ο Marc θα κερδίσει: ο αδερφός του!

«Αν έβαζα στοίχημα, θα πόνταρα στον Marc», σχολίασε ο Alex Marquez. «Είναι η σωστή κίνηση».

«Τώρα πια είναι περισσότερο από ποτέ κοντά στο επίπεδο που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες μόνο. Είδα τις προηγούμενες τηλεμετρίες και κάνει και πάλι μαγικά πράγματα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 12:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon