.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 12:09

Aragon – Νέο πεδίο θριάμβου για τον Marc Marquez ( ; )

Με την Aragon να είναι μια αριστερόστροφη πίστα και τον Marc Marquez να λατρεύει αυτού του είδους τις πίστες, αρκετοί ποντάρουν στη νίκη του Ισπανού εκεί, όπως έκανε και στο Sachsenring.

Η επιστροφή του Marc Marquez μετά το σοβαρό τραυματισμό του στην Jerez το 2020, μόνο εύκολη δεν είναι για τον Ισπανό άσο της Repsol Honda.

Αφότου έχασε όλη σχεδόν την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, ο Marquez έχει εκκινήσει σε 10 αγώνες κι έχει 6 πτώσεις και μόλις 59β που τον κατατάσσουν στην 12η θέση της βαθμολογίας.

Στους αγώνες που έχει τερματίσει έχει βρεθεί στην 15η, 9η, 8η, 7η (δύο φορές) αλλά και στην πρώτη θέση, στο Grand Prix του Sachsenring.

Το MotoGP συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Aragon, με τον 13ο αγώνα της χρονιάς.

Το κοινό σημείο ανάμεσα στο Sachsenring και την Ισπανική πίστα είναι ότι και οι δύο είναι αριστερόστροφες, κάτι που κυριολεκτικά λατρεύει ο Marc Marquez.

Marc-Marquez-Thriamvos-erg2.jpg

Πέρα απ’ αυτό, ο τραυματισμός του Marquez είναι στο δεξί του χέρι και ώμο κι εκεί είναι που δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη δύναμη για να χειριστεί και να τιθασεύσει την RC213V με τον τρόπο που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν.

Οι αριστερές στροφές βοηθούν αυτή την κατάσταση του άσου της Honda, ο οποίος έχει ένα τρομερό ποσοστό επιτυχίας όταν αγωνίζεται σε αριστερόστροφες πίστες: κερδίζει τους 7 στους 10 αγώνες εκεί!

Σε πίστες όπως η Indianapolis ή η Laguna Seca, που δεν είναι στο ημερολόγιο αγώνων πια, ο Marquez έχει 100% επιτυχία. Το ίδιο και στο Sachsenring όπου ακόμα και τραυματίας πήρε τη νίκη φέτος, για να φτάσει το εντυπωσιακό 11 στα 11 (σε όλες τις κατηγορίες).

Αλλά και στο Τέξας θα είχε ποσοστό 100% επιτυχίας αν δεν είχε το θέμα με τον κινητήρα της Honda που τον οδήγησε σε πτώση κι ενώ είχε χαθεί μπροστά από τους υπόλοιπους.

Επομένως δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη για να κατατάξει κανείς τον Marc Marquez ανάμεσα στα φαβορί για νίκη αυτό το Σ/Κ στην Αραγονία.

Marc-Marquez-Thriamvos-erg3.jpg

Η παράδοση είναι με το μέρος του εκεί, όπου έχει πάρει 5 νίκες σε 7 αγώνες και στις δυο περιπτώσεις που έπεσε, ήταν και πάλι μπροστά. Επιπλέον ρόλο θα παίξει και το γεγονός ότι είναι εντός έδρας αγώνας για τον Ισπανό, αν και η Cervera είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι οι υποσχόμενες εμφανίσεις του Marquez στους τελευταίους αγώνες. Στη Βαρκελώνη ανέβηκε από 13ος στην 6η θέση προτού πέσει, στο Assen ξεκίνησε 12ος και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 7η θέση.

Στην Αυστρία είχε ανέβει ως τη δεύτερη θέση, πριν την εμφάνιση της βροχής ενώ στο Silverstone πήρε τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης παρά το ότι μερικές ώρες πριν είχε τη δεύτερη ταχύτερη πτώση της καριέρας του με πάνω από 270χλμ/ώρα.

Κι ο ίδιος άλλωστε το έχει παραδεχτεί σε δηλώσεις του ότι «…οδηγούμε όλο και καλύτερα. Φαίνεται ότι πλησιάζουμε σιγά-σιγά τους πρώτους και βελτιώνουμε τις μικρές λεπτομέρειες».

Σημείωση: Όλες οι αριστερόστροφες πίστες, ωστόσο, δεν αποτελούν ιδανικές περιπτώσεις για τον Marquez, το ρεκόρ του οποίου είναι φτωχό τόσο στο Phillip Island (έχει κερδίσει 3 στους 7 αγώνες) όσο και στην Valencia (2 νίκες σε 7 αγώνες).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 15:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon