.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 16:08

Ο «μαύρος» Αύγουστος του Zarco – Πως σε διάστημα τριών αγώνων έβγαλε από το μυαλό του τις σκέψεις για τίτλο.

Ένα διάστημα τριών Grand Prix μέσα στον Αύγουστο του 2021, ήταν αρκετό για να γκρεμιστεί σε μεγάλο βαθμό ό,τι είχε χτίσει το προηγούμενο διάστημα της σεζόν ο Johann Zarco.

Οι βλέψεις για τίτλο στο μυαλό του Johann Zarco ζωντάνευαν με το τέλος κάθε αγώνα από τους πρώτους 9 στο πρώτο μισό της χρονιάς. Και όχι άδικα.

Ο Γάλλος ήταν σταθερά στη δεκάδα σε όλους τους αγώνες που τερμάτισε, πήρε τέσσερα βάθρα (όλες 2ες θέσεις) και έκλεισε το πρώτο μισό της χρονιάς 34 βαθμούς πίσω από τον Quartararo.

Όμως μέσα στον Αύγουστο και μετά το διπλό αγώνα στην Αυστρία και το GP του Silverstone, η διαφορά του από τον συμπατριώτη του υπερδιπλασιάστηκε και έφτασε στους 69 βαθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γάλλος έχασε περισσότερους βαθμούς σε σχέση με την Yamaha του αντιπάλου του μέσα στον Αύγουστο, απ’ ότι είχε χάσει σε διάστημα τριών μηνών.

Το αποτέλεσμα είναι να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του, την ίδια ώρα που συνεχίζει να κυνηγά χωρίς επιτυχία την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Ένα επίτευγμα που ο rookie ομόσταυλός του έχει καταφέρει.

Μετά και το τέλος του αγώνα στο Silverstone, ο Zarco παραμένει η κορυφαία Ducati του πρωταθλήματος, αν και πλέον ο Pecco Bagnaia τον έχει πλησιάσει στον ένα βαθμό.

zarco-Austria-mavros-augoustos-fre2.jpg

Οι στόχοι όμως αλλάζουν: «Πρέπει να βγάλω το πρωτάθλημα από το μυαλό μου γιατί αυτό ήταν που μου πρόσθεσε πολύ μεγάλη πίεση όταν επιστρέψαμε από το καλοκαιρινό διάλειμμα».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε ελπίδα έχει χαθεί. Πολλά μπορούν ακόμα να συμβούν. Το θέμα είναι ότι ο Fabio κράτησε τη θέση του ενώ εγώ χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να αναλύσω κάποια επιπλέον πράγματα».

Ένα συμπέρασμα που δεν περιορίζεται μόνο στον τίτλο, αλλά και στη θέση του μέσα στην οικογένεια της Ducati.

«Αυτό το διάστημα σίγουρα μου έφυγε και η ιδέα ότι μπορεί να πάω στην εργοστασιακή ομάδα. Η θέση μου στην Pramac είναι καλή».

«Ο υποψήφιος για την εργοστασιακή θέση θα είναι ο Jorge Martin. Είναι πιο νέος κι έτσι έχουν τα πράγματα. Από τη στιγμή που θα μπορώ και στο μέλλον να παλεύω για τον τίτλο, είμαι χαρούμενος».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 16:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon