.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 13:00

Aprilia και Vinales: Η σχέση που (φαίνεται ότι) άλλαξε τον Ισπανό!

Η πρώτη επαφή του Maverick Vinales με την RS-GP της Aprilia όχι μόνο δεν αποδείχτηκε καταστροφική, αλλά φαίνεται ότι μπορεί ν’ αλλάξει τον Ισπανό.

Όταν μερικά από τα πρώτα λόγια ενός αναβάτη που έχει δοκιμάσει μια εντελώς καινούργια μοτοσυκλέτα είναι: «Δεν έχω υπάρξει περισσότερο χαρούμενος πάνω σε MotoGP μοτοσυκλέτα σε όλη μου τη ζωή» καταλαβαίνεις ότι το δέσιμο των δυο πλευρών ήταν άμεσο.

Μέσα στην υπερβολή τους, τα λόγια αυτά δείχνουν και τη διάθεση για ένα φρέσκο ξεκίνημα από πλευράς Maverick Vinales, μετά τις πρόσφατες περιπέτειες του Ισπανού με την Yamaha.

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Maverick Vinales λοιπόν, ο οποίος πράγματι έδειχνε μπροστά στις κάμερες ότι πίστευε κάθε λέξη που έλεγε. Έδειχνε διαφορετικός και πιο ώριμος.

Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν φοβάται να κάνει το κάτι παραπάνω ή να πει ακριβώς αυτό που πιστεύει, ή να δείξει τα συναισθήματά του ακόμα και όταν βρίσκεται πάνω στο βάθρο…

Όταν όμως είναι χαρούμενος και πάλι το νοιώθει και το βιώνει το ίδιο έντονα. Γι’ αυτό και τα διάφορα σκαμπανεβάσματα στη ψυχολογία του όταν ήταν στην Yamaha: χαρούμενος και χαμογελαστός τις Παρασκευές ή το Σάββατο και σκυθρωπός την Κυριακή.

Vinales-Test-Aprilia-1st-Time-erm22.jpg

Είναι γνωστό ότι πιλότοι ή γενικότερα αθλητές σαν τον Vinales χρειάζονται απαραίτητα τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση με το μέρος τους για να λειτουργήσουν.

Μετά το πρόσφατο τεστ του Ισπανού με την Aprilia στο Misano, κάθισε και μίλησε για όχι περισσότερο από πέντε λεπτά σε διάφορους εκπροσώπους του Τύπου από όλον τον κόσμο.

Το πρόσωπό του έλαμπε καθώς έλεγε: «Με τον Aleix έχω πολύ καλή σχέση, αφού είμαστε μαζί πολλά χρόνια».

«Θεωρώ ότι μπορεί να πιέσει ο ένας τον άλλον πολύ. Σίγουρα στην αρχή θα με πιέζει γιατί είναι γρήγορο. Αλλά αυτό είναι καλό γιατί σε αναγκάζει να βελτιωθείς».

«Πέρα από αυτό όμως, έχουμε πραγματικά μια πολύ καλή σχέση και μπορούμε να δώσουμε στην Aprilia σωστή πληροφόρηση και καλή εξέλιξη για το μέλλον».

«Έχω βρεθεί με τον Aleix πολλές φορές στο παρελθόν και μπορεί μέσα στην πίστα να ήμασταν επιθετικοί, αλλά μόλις γυρίζαμε στο box ήμασταν όλο γέλια».

Vinales-Test-Aprilia-1st-Time-erm25.jpg

«Έτσι είναι οι αγώνες. Όταν φοράς το κράνος σου έχεις ως στόχο τη νίκη, αλλά όταν το βγάλεις προσπαθείς να είσαι φιλικός γιατί στο κάτω-κάτω και οι δυο μας έχουμε ως στόχο να φέρουμε την Aprilia στην κορυφή».

Το κλίμα μέσα στο γκαράζ είναι ένα ακόμα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας και ο Vinales φαίνεται ότι βρήκε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο box της Aprilia.

Το άθλημα του MotoGP παραμένει σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και το 2021, περισσότερο προσανατολισμένο και εξαρτώμενο από τον πιλότο που θα πάρει θέση πάνω στη σέλα της μοτοσυκλέτας.

Η αυτοπεποίθηση και η καλή διάθεση που δείχνει ο Maverick Vinales μπορούν πράγματι να μεταφραστούν σε λίγο καιρό σε αποτελέσματα μέσα στην πίστα και ίσως στα λίγα δέκατα που χρειάζεται η Aprilia για να περάσει από το «παλεύω για βάθρο» στο «παλεύω για νίκες».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 13:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon