.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 15:10

MotoGP – Θα έχουμε 7 κατασκευαστές το 2023 στο grid;

Το αφεντικό της ΚΤΜ, ο Stefan Pierer, αποκάλυψε πρόσφατα ότι το brand  τους, η GASGAS θα κάνει το βήμα από την Moto3 στην Moto2 το 2022 και μετά ίσως βρεθεί και στη μεγάλη κατηγορία το 2023!

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στο paddock του MotoGP, η KTM έχει παραδεχτεί ότι θέλει να κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα.

Το τελευταίο διάστημα και ιδίως μετά την προσθήκη στην ομάδα του εξαιρετικού Dani Pedrosa, τα αποτελέσματα στις πίστες άρχισαν να βελτιώνονται θεαματικά.

Πλέον το εργοστάσιο μετρά πέντε νίκες στη μεγάλη κατηγορία, με την πιο πρόσφατη στον ανατρεπτικό αγώνα της Αυστρίας την περασμένη εβδομάδα.

Πλέον το εργοστάσιο κοιτάζει πως θα εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο και πως θα ενισχύσει τη θέση της έναντι του ανταγωνισμού.

Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτά τους τα πλάνα φαίνεται ότι παίζει η GASGAS.

Η KTM εξαγόρασε την ισπανική φίρμα το 2019 και ήδη έχει εξελίξει ένα νέο πλάνο μοντέλων περισσότερο προσανατολισμένων στο δρόμο.

Μάλιστα έβαλε την GASGAS ως ξεχωριστή συμμετοχή στην Moto3 από φέτος, αλλά όπως και στην περίπτωση της Husqvarna ουσιαστικά η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί στην κατηγορία είναι μια ΚΤΜ.

Για την επόμενη σεζόν θέλει να ανεβάσει την GASGAS στην κατηγορία της Moto2, μάλλον σε συνεργασία με τον Aspar πάλι, και ίσως το επόμενο βήμα να είναι η παρουσία του brand στη μεγάλη κατηγορία!

«Είναι κι αυτό μια λύση», είπε χαμογελώντας ο Pierer όταν τον ρώτησαν σχετικά. «Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά πρώτα θέλουμε να δούμε πως θα τα πάμε στην Moto2».

Η KTM είχε αγωνιστεί με επιτυχία στην Moto2 τα προηγούμενα χρόνια και ήταν ένας πολύ σοβαρός αντίπαλος για την κυρίαρχη εκεί Kalex.

Ωστόσο με μια αιφνιδιαστική απόφαση το 2019, αποσύρθηκε και πλέον έχει σταματήσει την εξέλιξη του δικού της πλαισίου.

Ένα εγχείρημα που φαίνεται ότι θα αναγεννηθεί το 2022, με την παρουσία της GASGAS στη μεσαία κατηγορία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 15:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon