.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 13:17

WorldSBK - Έκτακτη συμμετοχή της Suzuki στον Γύρο της Navarra αυτό το Σ/Κ!

Το Ιαπωνικό εργοστάσιο θα κάνει την πρώτη του συμμετοχή στα WSBK από το 2018 και μετά, με μια έκτακτη παρουσία στη Navarra από τις 20 έως τις 22 Αυγούστου.

Για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, η Suzuki θα επιστρέψει στο δεύτερο τη τάξει παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών, τo WorldSBK.

Το Ιαπωνικό εργοστάσιο θα κάνει έκτακτη συμμετοχή στο Γύρο της Navarra αυτό το Σ/Κ, με οδηγό τον Naomichi Uramoto που θα οδηγήσει την GSX-R1000.

Έτσι, στο grid των WSBK αυτό το Σ/Κ θα υπάρχουν – για πρώτη φορά – έξι διαφορετικοί κατασκευαστές!

Η Suzuki έχει πάρει 32 νίκες και 139 βάθρα στην ιστορία της στo WorldSBK, αλλά κι έναν τίτλο κατασκευαστών το 2005.

Την τελευταία φορά που οδηγός της Suzuki είχε πάρει βαθμούς σε αγώνα του WorldSBK ήταν το 2018, που ήταν και η τελευταία φορά που το εργοστάσιο συμμετείχε στο πρωτάθλημα.

Τότε, στο Donington Park, η Suzuki είχε δύο Βρετανούς οδηγούς, τον Gino Rea και τον Bradley Ray, με τον τελευταίο να παίρνει βαθμούς και στους δύο αγώνες.

Όσο για τον Uramoto, αυτός συμμετέχει στα ισπανικά superbikes με μοτοσυκλέτα της Suzuki από το 2018, έχοντας πάρει την 8η θέση την πρώτη του χρονιά.

Στη συνέχεια ήταν 5ος το 2019 και πέρυσι κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Νωρίτερα, είχε καταφέρει να πάρει τον τίτλο στα ιαπωνικά superbikes.

Ο Uramoto θα είναι ο μοναδικός οδηγός της Suzuki στη Navarra, με το Ιαπωνικό εργοστάσιο να τίθεται αντιμέτωπο με τις μοτοσυκλέτες της Kawasaki, της Ducati, της Honda, της BMW και της Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 19:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon