.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 11:36

MotoGP – Πτώση κατά 75% στις αποδοχές του Vinales. Ποια ήταν και ποια θα είναι η αμοιβή του

Ο Maverick Vinales θα είναι ο νέος πιλότος της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia για το 2022. Για να γίνει όμως το «deal», ο Ισπανός δέχτηκε μείωση των αποδοχών του κατά 75%

Είναι επίσημο, όπως γνωρίζουμε εδώ και μερικές ημέρες: ο Maverick Vinales θα είναι στο γκαράζ της Aprilia το 2022 και αν όλα πάνε καλά και το 2023.

Με δεδομένη τη σχέση των δύο πλευρών, Yamaha-Vinales, η νέα ομάδα του Ισπανού μοιάζει περισσότερο με καταφύγιο κατά τη διάρκεια μπόρας.

Σε αυτό συνηγορεί και η άμεση ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του Vinales από το Grand Prix της Αυστρίας.

Μια κίνηση αναμενόμενη, όπως αναμενόμενο ήταν ότι ο – υψηλά αμειβόμενος Ισπανός στην Yamaha – θα έπρεπε να δεχθεί μια γενναία μείωση στο μισθό του.

Άλλωστε τα οικονομικά μεγέθη των δύο εργοστασίων δεν μοιάζουν καθόλου. Η Aprilia δεν είναι σε καμμία περίπτωση Yamaha.

Όχι, βέβαια ότι ο Maverick Vinales θα πάρει μερικές χιλιάδες ευρώ. Κάθε άλλο!

Στους μπλε ο Ισπανός είχε καθαρό μισθό, πέρα από τα χρήματα που έπαιρνε από χορηγούς ή μπόνους, στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πληροφορίες από το paddock λένε ότι στην Aprilia θα έχει ετήσιες απολαβές που δεν θα ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μια μείωση της τάξης του75%.

Ωστόσο ο Vinales πάντα έλεγε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως είναι το να μπορεί να δώσει το 100% πάνω στη μοτοσυκλέτα του και όταν το κάνει, να έρχονται και τα αποτελέσματα.

Η Aprilia είναι διατεθειμένη να του δώσει ό,τι χρειάζεται, ωστόσο – και αυτό είναι σίγουρο – η μοτοσυκλέτα τους δεν είναι ακόμα στο επίπεδο της Μ1.

Μιας M1 που κατά πάσα πιθανότητα ο Vinales δεν θα οδηγήσει ξανά, αφού οι μπλε λέγεται ότι θα αποδεσμεύσουν από τώρα τον Ισπανό.

Κάτι τέτοιο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα του Vinales, αφού ουσιαστικά θα μείνει εκτός δράσης για 6 μήνες, προτού ανέβει και πάλι σε πρωτότυπη μοτοσυκλέτα MotoGP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 11:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon