.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 12:31

Styria MotoGP ΕΔ1 – O Takaaki Nakagami δείχνει το δρόμο!

Ο Ιάπωνας πιλότος της Honda, Takaaki Nakagami, ήταν ο ταχύτερος πιλότος της μεγάλης κατηγορίας στα πρώτα ελεύθερα της Αυστρίας, εκεί όπου ο Dani Pedrosa ήταν από αυτούς που έκλεψαν την παράσταση!

Το MotoGP επέστρεψε στις οθόνες μας και μετά το μεγάλο καλοκαιρινό διάλειμμα, η αλήθεια ήταν ότι μας είχε λείψει!

Το αγωνιστικό Σ/Κ στην Αυστρία, το πρώτο από τα δύο, είναι πολύ ιδιαίτερο. Πέρα από το ότι έχουμε την επιστροφή στη δράση των Dani Pedrosa και Cal Crutchlow, χτες ήρθε και η ανακοίνωση του Valentino Rossi ότι φέτος είναι η τελευταία του χρονιά στα GP.

Στα πρώτα ελεύθερα δεν έλειψαν τα προβλήματα, με τον Dani Pedrosa να εγκαταλείπει την ΚΤΜ του ενώ λίγο μετά, μια άλλη RC16 – του Oliveira – βρέθηκε στον αέρα.

Ο Πορτογάλος προσγειώθηκε άτσαλα με το κεφάλι και του πήρε λίγη ώρα μέχρι να συνέλθει. Τα χτυπήματα στο κεφάλι είναι πάντα επικίνδυνα βέβαια και οι γιατροί παρακολουθούν τον πιλότο της KTM.

Για τον Nakagami πάντως το ξεκίνημα του δεύτερου μισού της χρονιάς έγινε με το δεξί.

Στην πίστα που ενδεχομένως (αν η πίεση δεν τον λύγιζε) να έπαιρνε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία πέρυσι, ο Ιάπωνας πήρε την πρώτη θέση στα πρώτα ελεύθερα.

Ευχάριστες μνήμες από το Red Bull Ring έχει και ο Joan Mir, ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη στην Moto3 εκεί (2016) και το πρώτο του MotoGP βάθρο στην πίστα αυτή το 2020.

Κι αυτός θα πρέπει να νοιώθει απογοητευμένος από την εξέλιξη του περσινού Grand Prix εκεί, μιας και αν δεν είχαμε την κόκκινη σημαία της διακοπής, ο Ισπανός της Suzuki θα είχε πάρει μια εύκολη νίκη.

Στην Αυστρία φέτος η Suzuki έχει (επιτέλους) και το δικό της ride-height σύστημα, η εξέλικη του γνωστού μας από πέρυσι holeshot device.

Με αυτό αναμένεται να κερδίζουν έως και 4 δέκατα, που στον κόσμο του MotoGP είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Ίσως αυτή η προσθήκη στη μοτοσυκλέτα να εξηγεί και την παρουσία και των δύο πιλότων της ομάδας στην πρώτη τετράδα.

Ανάμεσα στους δύο ομόσταυλους της Suzuki πήρε θέση η Aprilia του Aleix Espargaro. Δεν περιμένουμε δυνατή την RS-GP στην Αυστρία, αλλά η ιταλική μοτοσυκλέτα φέτος δείχνει ικανή για το καλύτερο.

Στις επόμενες τέσσερεις θέσεις έχουμε τους εργοστασιακούς της Repsol Honda και της Monster Yamaha.

Ο Pol Espargaro ήταν δύο δέκατα μπροστά από τον Marc Marquez στην 5η θέση, ενώ ο Maverick Vinales κέρδισε για μερικά χιλιοστά (88) τον Fabio Quartararo.

Ο τελευταίος είχε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον 9o Johann Zarco, αλλά ο δεύτερος ταχύτερος γύρος τού έδωσε την όγδοη θέση. Τη δεκάδα των πρώτων έκλεισε ο Jack Miller.

Την παράσταση σήμερα το πρωί έκλεψε ο Dani Pedrosa που ήταν σαν να μην έλειψε τρία χρόνια από το MotoGP!

Ο Ισπανός πήρε την 11η θέση και είχε διαφορά στο δευτερόλεπτο από την κορυφή, σε ένα MotoGP που είναι σε απίστευτο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Ο Dani απέδειξε ότι παραμένει ταχύτατος.

MotoGP_FP1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 13:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon