.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 14:23

Στην Honda ετοιμάζουν «πάρα πολλά νέα πράγματα» μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα

Σύμφωνα με τον Pol Espargaro, η Honda θα δώσει στους πιλότους της πάρα πολλά νέα εξαρτήματα για την RC213V μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν οι τύχες της ομάδας μετά το δύσκολο πρώτο μισό της σεζόν.

Παρά το ότι ο Marc Marquez χάρισε στην Honda την πρώτη της νίκη μετά το 2019, κερδίζοντας το Grand Prix της Γερμανίας, το εργοστάσιο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν δυσκολεύεται ακόμα και να πλησιάσει το βάθρο.

Η ομάδα έχει μόλις την 5η θέση στη βαθμολογία, με μια διαφορά 24 βαθμών μπροστά από την Aprilia, αλλά και 94 πίσω από την Yamaha.

Το βασικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας είναι η πρόσφυση στον πίσω τροχό, κάτι που κάνει τη ζωή των οδηγών της RC213V δύσκολη, τόσο στα φρένα όσο και στην επιτάχυνση.

Στο Assen ο Marc Marquez και ο Pol Espargaro φάνηκαν ικανοποιημένοι με το νέο πλαίσιο που έφερε η ομάδα. Μάλιστα ο τελευταίος έλεγε ότι ήταν η πρώτη φορά φέτος που ένοιωθε ότι γινόταν ένα βήμα μπροστά με τη μοτοσυκλέτα.

Ο Espargaro βρέθηκε σε ένα track day στην Ισπανία και μιλώντας με δημοσιογράφους που ήταν στην πίστα, είπε:

44-pol-espargaro_dsc8137.gallery_full_top_lg.jpg

«Εμπιστευτικότητα και Ιάπωνες πάνε χέρι-χέρι. Στο καλοκαιρινό διάλειμμα των πέντε εβδομάδων έχει γίνει πολλή δουλειά στην Ιαπωνία και θα έχουμε νέα πράγματα».

«Τι ακριβώς θα έχουμε; Πότε θα τα έχουμε; Δεν ξέρω…».

«Περιμένω πάντως ότι θα έχουμε πάρα πολλά νέα εξαρτήματα. Άλλωστε και η μοτοσυκλέτα χρειάζεται πολλές αλλαγές για να δουλέψει και να προσαρμοστεί στο πίσω  ελαστικό».

Ο Marc Marquez δείχνει χαρούμενος με τη δουλειά που κάνει η ομάδα και θεωρεί ότι το νέο πλαίσιο ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, πράγμα που θα δώσει νέα ώθηση στους μηχανικούς του εργοστασίου.

Επιπλέον, ελπίζει ότι εφόσον η κατάσταση του χεριού του θα το επιτρέψει, θα ζητήσει από τους γιατρούς να ανεβάσει την ένταση της προπόνησής του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 14:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon