.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 15:36

Moto3 – Μπορεί ο Pedro Acosta να κερδίσει τον τίτλο;

Ο Pedro Acosta έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του στην Moto3 φέτος, αλλά μπορεί πράγματι να πάρει τον τίτλο στην κατηγορία ή θα λυγίσει από την πίεση;

Η διαφορά που απολαμβάνει στη βαθμολογία της Moto3 ο Pedro Acosta είναι της τάξης των 48 βαθμών, με τον Ισπανό να έχει τέσσερεις νίκες και πέντε βάθρα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι παρά τις συνθήκες του κάθε αγώνα, παρά τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν, ο Pedro Acosta είναι σε θέση να πάρει αποτέλεσμα.

Όλοι θυμόμαστε τον 16χρονο – τότε – Ισπανό, ο οποίος έπαιρνε το πρώτο του βάθρο στον πρώτο του αγώνα στο Qatar, πίσω από τον ομόσταυλό του, τον Jaume Masia.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα στην Ντόχα από τη γραμμή των pits!

Κι όλα αυτά μόλις στο δεύτερό του αγώνα, σε μια πίστα που δεν είχε δει ποτέ του, πέρα ίσως από το playstation.

_dsc5809.gallery_full_top_lg.jpg

Αγώνα με τον αγώνα συνέχιζε να εντυπωσιάζει και σε ένα σημείο έφτασε να έχει διαφορά ακόμα και 60 βαθμών από το δεύτερο.

Δεν έλειψαν και οι πτώσεις, αλλά ακόμα και τότε ο νεαρός Ισπανός κατάφερνε να κλέβει την παράσταση, όπως στο Le Mans.

Στη Γαλλική πίστα ξεκίνησε από την 21η θέση και μέσα σε δύο γύρους ανέβηκε στην 6η, για να πέσει και να επιστρέψει στην πίστα πάλι 21ος.

Συνέχισε τον αγώνα με την ίδια αποφασιστικότητα και προσπέρασε πάλι όσους είχε περάσει και προηγουμένως, για να τερματίσει τελικά στην 8η θέση. Να σε περνούν μία φορά στον αγώνα έχει καλώς. Αλλά δύο φορές στον ίδιο αγώνα, από αναβάτη που έχει πέσει; Απίστευτο!

Αρκετοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ο Acosta και ότι κάποια στιγμή θα ξεκινούσε η αγωνιστική «κοιλιά». Κι όμως, φτάσαμε στο πρώτο μισό με τον 17χρονο, σήμερα, Pedro Acosta να κυριαρχεί στην κατηγορία της Moto3.

Πολλές από τις πίστες που ακολουθούν δεν τις ξέρει, αλλά υπάρχουν και αυτές όπως στην Αυστρία, στην Aragon, στο Misano και στο Portimao που έχει πάρει νίκες στο παρελθόν είτε στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, είτε στο Red Bull Rookies Cup.

37-pedro-acosta_dsc0715.gallery_full_top_lg.jpg

Οπότε, λογικά, θα είναι σε θέση να πάρει κι άλλες νίκες στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι το ταλέντο δεν του λείπει και μπορεί να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η προσέγγισή του είναι επίσης αξιοθαύμαστη, καθώς δείχνει ότι είναι πιλότος που δεν πολυστέκεται στα όποια προβλήματα. Ξέρει ότι η μοτοσυκλέτα σχεδόν ποτέ δεν θα είναι τέλεια στον κάθε γύρο κι έτσι προτιμά να ξεπερνά τα προβλήματα στην πράξη, προσφέροντας θέαμα με το εντυπωσιακό του στυλ.

Συν τοις άλλοις, το μυαλό του – παρά τα 17 του χρόνια – είναι κοφτερό και τις αντιδράσεις του στον αγώνα θα τις ζήλευαν βετεράνοι του αθλήματος.

Ξέρει πότε να αντιδράσει, πότε να επιτεθεί και πότε να περιμένει, έχοντας σε αυτό το κομμάτι σχεδόν ολοκληρωτική υπεροχή έναντι του ανταγωνισμού.

Επομένως, για να απαντήσουμε στην ερώτηση του τίτλου, θεωρούμε πως ναι, έχει όλα τα εφόδια – και παραπάνω – για να πάρει τον τίτλο και να μετακινηθεί πολύ γρήγορα στη μεσαία κατηγορία.

Γιατί όχι και στη μεγάλη κατηγορία;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 15:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon