.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 14:00

Η... έμπνευση του Schwantz στέλνει τον Vinales στη Suzuki και τον Rins στην Yamaha!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 500cc, Kevin Schwantz, μας δίνει ένα ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον μεταγραφικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Maverick Vinales επιστρέφει στη Suzuki και ο Alex Rins πηγαίνει στην Yamaha!

Το ερώτημα για το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Maverick Vinales συνεχίζει να αποτελεί ανεξάντλητη πηγή… εμπνεύσεως για όλους τους φίλους του MotoGP.

Ο Kevin Schwantz, παγκόσμιος πρωταθλητής στα 500cc το 1993, μας δίνει ένα σενάριο που όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο σου αρέσει ως ιδέα!

Σύμφωνα με τον Αμερικανό, λοιπόν, ο Maverick Vinales ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP, την Suzuki. Μια πολύ ενδιαφέρουσα σκέψη, σύμφωνα με την οποία ο Ισπανός θα κάνει δίδυμο με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Joan Mir.

Το σενάριο θέλει τον Alex Rins να πηγαίνει στην Petronas Yamaha – και εδώ χωλαίνει λίγο η ιδέα, καθώς ο Rins δεν είναι εύκολο να δεχτεί μια τέτοια υποβάθμιση – ενώ ο Franco Morbidelli θα πάρει τη θέση του Vinales στην εργοστασιακή ομάδα.

Πραγματικά η απόφαση του Vinales να φύγει από την Yamaha έχει δώσει τροφή σε πάμπολλα σενάρια, αν και αρχικά φαινόταν ότι θα πήγαινε στην Aprilia.

Κάτι τέτοιο όμως, αν και εξακολουθεί να είναι το πιο πιθανό σενάριο, για την ώρα έχει παγώσει.

Η σκέψη του Schwantz έχει κάποια λογική. Ο Alex Rins έφτασε στη Suzuki πριν τον Joan Mir, όμως ήταν ο δεύτερος αυτός που κατέκτησε τον τίτλο με την ομάδα.

42-alex-rins_dsc7472.gallery_full_top_lg.jpg

Ο Rins δεν ξεκίνησε καλά το 2020 και ο τραυματισμός του στον ώμο τον επηρέασε σε αρκετά από τα πρώτα Grand Prix εκείνης της σεζόν.

Παρά το ότι το τελείωμα της χρονιάς ήταν εξαιρετικό, τερματίζοντας στην 3η θέση με μία νίκη κι άλλα δύο βάθρα στους τελευταίους πέντε αγώνες, φέτος η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά.

Μέσα σε διάστημα έξι αγώνων ο Alex Rins είχε τέσσερεις συνεχόμενες πτώσεις, ενώ ακολούθησε ένα ανόητο ατύχημα με το ποδήλατο που του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στη Βαρκελώνη.

Για την ώρα δεν έχουν βγει προς τα έξω σενάρια δυσαρέσκειας από την πλευρά της ομάδας για την απόδοση του Ισπανού πιλότου, κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Άλλωστε μπήκε στο καλοκαιρινό διάλειμμα έχοντας καταφέρει να πάρει μόλις δύο φορές θέση στην πρώτη εξάδα ενός αγώνα.

Από την άλλη ο Vinales παραμένει αυτός που έδωσε στη Suzuki την πρώτη της νίκη ύστερα από την επιστροφή του εργοστασίου στο MotoGP.29454145005_05ee1ac6b9_h.jpg

 

Ήταν στο Grand Prix του Silverstone, το 2016, όταν ο Maverick Vinales κέρδιζε μπροστά από τους Cal Crutchlow και Valentino Rossi, βάζοντας μια Suzuki στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά το 2007.

Βέβαια ακόμα κι αν ο Alex Rins είναι θετικός στην ιδέα να πάει στην Petronas Yamaha, θα πρέπει και η Suzuki να πείσει τον Maverick Vinales για το project της.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η μόνη μοτοσυκλέτα που δεν έχει ακόμα το ride-height σύστημα, που δίνει δέκατα σε κάθε γύρο στους ανταγωνιστές της.

Πάντως ακόμα κι έτσι, σίγουρα η προοπτική μιας GSX-RR ακούγεται πολύ πιο θελκτική από αυτή μιας RS-GP…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 14:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon