.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 15:48

Ο Garrett Gerloff στη θέση του Morbidelli για το GP του Assen!

Ο αναβάτης της Yamaha στα WSBK, Garrett Gerloff, θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Franco Morbidelli αυτό το Σ/Κ στο GP του Assen.

Ο Franco Morbidelli δεν θα δώσει το παρών αυτό το Σαββατοκύριακο στον 9ο αγώνα της χρονιάς για το MotoGP, που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πίστα του Assen.

Ο λόγος είναι ότι ο Ιταλοβραζιλιάνος της Petronas χτύπησε στο αριστερό του γόνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Στη θέση του θα βρεθεί ο Garrett Gerloff που αγωνίζεται με Yamaha στα WSBK και ο οποίος είχε κληθεί πέρυσι να αντικαταστήσει στην Valencia τον Valentino Rossi.

Τότε, ο Αμερικανός δεν οδήγησε παρά μόνο την Παρασκευή, αφού ο θρυλικός Ιταλός αναβάτης επέστρεψε έχοντας αναρρώσει από τον Covid-19.

Η παρουσία του Gerloff, έστω και στο περιορισμένο διάστημα που είχε στη διάθεσή του την M1 της Yamaha, ήταν αρκετή για να εντυπωσιάσει την ομάδα και τον ίδιο τον Vale.

Αυτό το Σ/Κ τα WSBK δεν έχουν αγώνα, οπότε ο Garrett Gerloff θα είναι στην πίστα της Ολλανδίας και αν όλα πάνε καλά, θα κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα την Κυριακή.

gg2.jpg

«Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτή την ευκαιρία», έλεγε ο Gerloff. «Σίγουρα δεν είμαι από εκείνους που γυρίζουν την πλάτη τους σε ευκαιρίες. Ανυπομονώ ν’ ανέβω στη μοτοσυκλέτα. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, αφού είναι νέα πίστα για μένα, αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Ο Garrett Gerloff θα είναι ο πρώτος Αμερικάνος που θα πάρει μέρος σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, μετά τον αείμνηστο Nicky Hayden, που είχε αντικαταστήσει το 2016 τον τραυματία Dani Pedrosa.

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι την τελευταία φορά που Αμερικάνος κέρδισε κάποιο Grand Prix, ήταν στην πίστα του Assen και οδηγούσε Yamaha! Ήταν ο Ben Spies το 2011.

Ο Gerloff έκανε το ντεμπούτο του στα WSBK πέρυσι, στα 30 του χρόνια, και άρχιζε να ξεχωρίζει προς το τέλος της σεζόν, κατακτώντας το πρώτο του βάθρο στη Βαρκελώνη.

Ακολούθησε άλλο ένα βάθρο στον τελευταίο γύρο του Estoril (Πορτογαλία) και στη συνέχεια πήρε το τρίτο του βάθρο στην Aragon στα τέλη Μαΐου.

Υπό κανονικές συνθήκες ο Αμερικανός θα είχε πάρει μια γεύση από την πίστα του Assen,  αλλά οι περσινοί αγώνες που θα γινόντουσαν εκεί ακυρώθηκαν λόγω Covid-19.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 15:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon