.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 12:53

MotoGP μεταγραφικά – Τράμπα Vinales με Rins (;) και πως επηρεάζεται ο Morbidelli που «βλέπει» προς Aprilia!

Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο να βγαίνουν προς τα έξω διάφορα μεταγραφικά σενάρια στο paddock του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η προσοχή μας αυτή τη φορά στρέφεται στα στρατόπεδα των Yamaha, Suzuki και Aprilia!

Στην Yamaha, ο Franco Morbidelli πρόσφατα μίλησε σε Ιταλικά ΜΜΕ και παραδέχτηκε ότι το πιο πιθανό σενάριο, αν μείνει στην Yamaha, είναι να παραμείνει οδηγός της Petronas Racing.

Πίσω από τις λέξεις, κρύβεται η ενδόμυχη παραδοχή του ίδιου ότι πιθανότατα δεν βλέπει προοπτική ανόδου του στην εργοστασιακή ομάδα. Ο Ιταλοβραζιλιάνος είναι εδώ και καιρό προβληματισμένος με τη στάση της Yamaha και δεν έχει καταφέρει να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε η ομάδα, παρά το ότι αυτός ήταν ο καλύτερος οδηγός της το 2021.

Πάντως για τη νέα σεζόν, αν μείνει στην Petronas, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει μοτοσυκλέτα καθαρά εργοστασιακή. Το θέμα είναι ότι στο μυαλό του Morbido στριφογυρίζει και η σκέψη να φύγει και να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

morbido.jpg

Πρόσφατα έχει βγει προς τα έξω – χωρίς τίποτα να έχει επισημοποιηθεί – ενδιαφέρον της Aprilia για τον Ιταλοβραζιλιάνο, παρά το ότι βασικό τους μέλημα είναι να πείσουν τον Andrea Dovizioso να επιστρέψει στο MotoGP μαζί τους. Για τους Ιταλούς δεν τίθεται καν θέμα να φύγει ο Aleix Espargaro.

Επιπλέον, η Yamaha δεν είναι μυστικό ότι δεν είναι ικανοποιημένη με τον Maverick Vinales. Η πίεση από την Ducati και οι φήμες ότι θα κυνηγούσε τον Ισπανό, ανάγκασαν τους μπλε να προσφέρουν διετές συμβόλαιο στον Maverick έως το 2022, πριν ακόμα ξεκινήσει η σεζόν του 2020!

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή όμως, ο Massimo Meregalli της Yamaha επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η Yamaha θεωρεί πως η επένδυση που έκανε στον Vinales δεν της έχει βγει.

Στρέφοντας για λίγο το βλέμμα μας στην Suzuki, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την περίπτωση του Alex Rins. Ο Ισπανός φέρει βαρέως το γεγονός ότι ο νεότερος στην ομάδα Joan Mir πήρε τίτλο με την GSX-RR πριν απ’ αυτόν και προσπαθεί υπερβολικά πολύ για να πετύχει τα αποτελέσματα του teammate του.

rins.jpg

Ο Rins έχει και αυτός συμβόλαιο μέχρι το 2022, αλλά αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματα της χρονιάς (είναι 15ος με 23β), θα καταλάβει ότι και στην Suzuki υπάρχει μια δυσαρέσκεια για τις εμφανίσεις (και τις πολλές πτώσεις) του.

Θα μπορούσε να γίνει μια ανταλλαγή ανάμεσα στους δύο; Να επιστρέψει ο Vinales στην ομάδα με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία και στην οποία χάρισε την πρώτη της νίκη στη σύγχρονη ιστορία της στο MotoGP και να πάει ο Alex Rins στην Yamaha, με την οποία είναι πολύ πιθανό – λόγω στυλ – να «δέσει» σε μεγάλο βαθμό;

Μια τέτοια ανταλλαγή, θα άφηνε ακόμα περισσότερο δυσαρεστημένο τον Franco Morbidelli που όπως είναι φυσικό θέλει να είναι αυτός που θα πλαισιώσει τον Fabio Quartararo στην εργοστασιακή ομάδα, αν φύγει τελικά ο Vinales.

Φυσικά, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα τα παραπάνω παραμένουν σενάρια για την ώρα και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ομάδες.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon