.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 13:11

Marc Marquez – 3ος ταχύτερος με το καλημέρα στο FP1 του Portimao!

Τι κι αν έχει να καβαλήσει εννιά μήνες τη μοτοσυκλέτα του; Ο Marc Marquez επέστρεψε με μετρημένες δηλώσεις, αλλά και χρόνους που λένε μιαν άλλη ιστορία...

Όταν έπεσε και έσπασε το χέρι του την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 στη Jerez, ο Marc Marquez δεν θα μπορούσε να φανταστεί σε τι περιπέτειες θα έμπλεκε. Η βεβιασμένη απόπειρα επιστροφής του στον αμέσως επόμενο αγώνα (!), ελάχιστες μέρες μετά το χειρουργείο στο δεξί του χέρι, δεν ήταν απλώς αποτυχημένη μα επέφερε μοιραίες συνέπειες. Ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP είδε την υποτροπή στο εγχειρισμένο του χέρι να τον βγάζει εκτός μάχης για πολύ περισσότερο χρόνο.

Η σημερινή του επιστροφή στη δράση στην Πορτογαλία τον φέρνει αντιμέτωπο με πολλές δυσκολίες. Πέραν της φυσικής του κατάστασης και του χρόνου που ενδεχομένως να χρειαστεί μέχρι να ξαναβρεθεί σωματικά και πνευματικά στο μέγιστο των ικανοτήτων του, ο ΜΜ93 πρέπει να τρέξει σε μια νέα πίστα που οι άλλοι γνώρισαν πέρυσι, μα ο ίδιος όχι.

Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό θέμα αφορά στην εξέλιξη της Honda RC213V, η οποία επιτελέστηκε για σχεδόν έναν χρόνο ερήμην του και έτσι τώρα θα πρέπει να εξοικειωθεί και με τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στη μοτοσυκλέτα σε αυτό το διάστημα.

Κάπως έτσι το πρώτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών του Portimao μόλις ολοκληρώθηκε και ο Marquez απλά βάθληκε να μας τρελάνει. Στο FP1 λοιπόν ο Ισπανός καβάλησε τη μοτοσυκλέτα όπως ήταν στημένη από τον αντικαταστάτη του, Stefan Bradl, και έγραψε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, μόλις 0.251 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Maverick Vinales! Κατάφερε μάλιστα να κλείσει τη μέρα μπροστά από τον νέο του ομόσταυλο, Pol Espargaro, που τον ακολούθησε στον πίνακα χρόνων με 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως οι χρόνοι αυτοί δεν είναι σε καμιά περίπτωση αντιπροσωπευτικοί του τι θα δούμε την Κυριακή 17 Απριλίου στον αγώνα, καθώς στις πρώτες αυτές δοκιμές οι αναβάτες ενδεχομένως να πειραματίζονται αρκετά με ρυθμίσεις και επιλογές που αργότερα θα απορρίψουν ή θα βελτιώσουν στο FP2 και, κυρίως, στο κρίσιμο FP3 όπου συντίθεται η πρώτη δεκάδα της εκκίνησης που πάει στο Q2.

Έτσι κι αλλιώς βρισκόμαστε ακόμη σε γυρολόγια άνω των δύο δευτερολέπτων πιο αργά από την ταχύτερη επίδοση του Miguel Oliveira της ΚΤΜ, νικητή πέρυσι στον πρώτο αγώνα MotoGP που φιλοξενήθηκε ποτέ στο Portimao.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ωστόσο πως αυτή η επίδοση του Marc Marquez με το καλημέρα λειτουργεί άριστα ως ωμή προειδοποίηση προς όλους.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα των δοκιμών του Grande Prémio 888 De Portugal

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 13:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon