.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 14:51

Isle of Man TT 2021 – Ματαιώνεται και ο αγώνας της επόμενης χρονιάς

Η τοπική κυβέρνηση του Νησιού ανακοίνωσε την οριστική ματαίωση και του αγώνα του 2021 λόγω κορωνοϊού.

Το ετήσιο Isle of Man TT δεν έγινε φέτος υπό τη σκιά της πανδημίας covid-19 που έκανε τις μετακινήσεις πρακτικά αδύνατες και την προσέλευση του κοινού απαγορευμένο καρπό. Ωστόσο η σημερινή απόφαση που μόλις κοινοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Isle of Man συμπαρασύρει και τη διοργάνωση του 2021.

Ο υπουργός που είναι υπεύθυνος με το χαρτοφυλάκιο της Επιχειρηματικότητας του Isle of Man, Laurence Skelly, δήλωσε σχετικά:

“Δεν υποτιμούμε την απογοήτευση που θα προκαλέσει σε πολύ κόσμο αυτή μας η απόφαση. Ωστόσο, παίρνουμε έγκαιρα τη λογική αυτή απόφαση για να προσφέρουμε βεβαιότητα και καθαρότητα στους φίλους και όλους όσους ασχολούνται με τη διοργάνωσή μας. Το ΤΤ βασίζεται σε χιλιάδες εθελοντές και παράγοντες που προέρχονται από μια ευρεία βάση οργανισμών και δεν θα ήταν δυνατόν για μας να προχωρήσουμε υπεύθυνα στο να δεσμευτούμε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και να προσκαλέσουμε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στο Νησί τον Ιούνιο, παρά την πρόοδο που διαφαίνεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού, τόσο παγκοσμίως, όσο και στο Νησί μας.

“Εξετάσαμε όλες τις εφικτές εναλλακτικές, μεταξύ αυτών και τη μεταφορά του ΤΤ σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αλλά υπάρχουν πολλές περιπλοκές και ρίσκα, μεταξύ αυτών το να υποβαθμιστούν κάποια κρίσιμα στοιχεία των υποδομών του ΤΤ, αλλά και να επιβαρύνουμε τις μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών του Νησιού.

“Παραμένουμε αισιόδοξοι πως το Classic TT και το Manx Grand Prix θα καταφέρουν να διεξαχθούν αργότερα μέσα στη χρονιά και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε ξανά επισκέπτες στο Νησί μας.”

O Paul Phillips, TT Business Development Manager και μέλος της κυβέρνησης του Isle of Man συμπλήρωσε:

“Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο ΤΤ είμαστε προφανώς απογοητευμένοι με τη ματαίωση της διοργάνωσης του 2021, μα είναι μια απόφαση που λάβαμε όσο νωρίτερα μπορούσαμε ώστε όλοι να προσαρμόσουν τα πλάνα τους καταλλήλως. Λυπάμαι πολύ για τους θεατές, τους αναβάτες, τις ομάδες και τους εθελοντές θα χάσουν άλλον έναν χρόνο το Νησί, αλλά ως ομάδα δουλεύουμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε πως θα επιστρέψουμε με μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση το 2022.

“Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη και αφοσίωση που επιδεικνύουν όλοι οι συνεργάτες μας, καθώς και οι οπαδοί του αθλήματος σε όλον τον κόσμο, στοιχεία που αποτελούν τρανή απόδειξη του πάθους που τρέφει ο κόσμος για τη διοργάνωση αυτή."

Προς το παρόν οι προσπάθειες της κυβέρνησης του Isle of Man εστιάζουν στα Classic TT και Manx Grand Prix του 2021, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τρέξουν από το Σάββατο 21 Αυγούστου ως την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021. Η τελική απόφαση για τη διεξαγωγή τους ή μη θα ληφθεί την Άνοιξη του 2021.

Όσο για το Isle of Man ΤΤ 2021, το πρόγραμμα προβλέπει τη διεξαγωγή του στην περίοδο από 28 Μαΐου ως 11 Ιουνίου 2022.

Για ερωτήσεις σχετικά με την ακύρωση του Isle of Man TT 2021 έχει στηθεί ένα ειδικό τμήμα FAQ στην επίσημη ιστοσελίδα του, https://www.iomttraces.com/news/other/tt-2021-cancellation-faqs.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 14:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon