.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 11:41

Ένα Honda CB500X κερδίζει το Rally «Alps Tourist Trophy 2020»!

Ο Renato Zocchi ήταν ο αναβάτης που είχε κερδίσει την κατηγορία 2 του χωμάτινου ράλι Gibraltar Race 2019 καβάλα σε ένα διασκευασμένο Honda X-ADV, και το 2020 επανέλαβε τον άθλο του, κερδίζοντας στο Alps Tourist Trophy 2020, με ένα φτιαγμένο και πανέμορφο CB500X.

Το Alps Tourist Trophy (της ίδιας διοργάνωσης με το Gibraltar Race) διοργανώθηκε μεταξύ 7-12 Σεπτεμβρίου 2020, με τους αγωνιζόμενους να συμμετέχουν με μια μεγάλη γκάμα μοτοσυκλετών, ειδικά στην κατηγορία TOURIST (υπάρχει και η SPECIALIST) που συμμετείχε ο Zocchi, στην οποία είδαμε από BMW R 1200 GS Adventure και KTM 790 Adventure Rally, μέχρι Moto Guzzi V85TT, και… Suzuki DR BIG 750!

Το ράλι έλαβε χώρα στα φανταστικά τοπία των Άλπεων στην Βόρεια και Δυτική Ιταλία, και στη Νότια και Ανατολική Γαλλία.

Τα συστατικά που οδηγούν στη νίκη είναι η ταχύτητα, οι ικανότητες στην πλοήγηση, και η αξιοπιστία της εκάστοτε μοτοσυκλέτας.

Ο Renato Zocchi συνεργάστηκε ξανά με τη Honda Motor Europe, καβάλα σε ένα special CB500X που εξελίχθηκε με την τεχνική καθοδήγηση του Kenji Morita.

Ο κινητήρας και το πλαίσιο είναι στάνταρ, ενώ το τελικό της εξάτμισης είναι της SC Project, ενώ ο καταλύτης έχει αφαιρεθεί. Το πιρούνι έχει ελατήρια και εσωτερικά της Andreani, ενώ το αμορτισέρ πίσω είναι της Ohlins, με 1 cm μεγαλύτερη διαδρομή.

Τα τρακτερωτά ελαστικά είναι τα Bridgestone Battlax Adventurecross AX41, και οι τροχοί ειδικοί για tubeless ελαστικά.

Το ψηλό φτερό μπροστά είναι από ανθρακόνημα, δια χειρός SC Projcet, ενώ στην προστασία της μοτοσυκλέτας βοηθούν η αλουμινένια ποδιά στον κινητήρα, τα προστατευτικά κάγκελα και οι χούφτες στο τιμόνι.

Τέλος, Μοναδική είναι η Racing βαφή του CB500X, στην γνωστή αγωνιστική τριχρωμία της Honda.

Συγχαρητήρια στον Renato, που παρά τα άσπρα μαλλιά του έδειξε τις δυνατότητες του CB500X σε συνθήκες Rally, ενώ δεν θα μας χάλαγε καθόλου να βλέπαμε τη Honda να κυκλοφορεί ένα ανάλογο Off-Road κιτ για τη μοτοσυκλέτα.

Αυτού του τύπου το marketing είναι πραγματικά του γούστου μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon