.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 10:57

MotoGP – Jorge Martin, το πρώτο κρούσμα covid-19 στο πρωτάθλημα

Ένας πρωταγωνιστής της Moto2 και ένας μηχανικός βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ανίχνευσης του covid-19 και ήδη έχουν τεθεί εκτός San Marino GP.

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Τα πρώτα δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο paddock του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP είναι γεγονός και η επίδρασή τους στην εξέλιξη του πρωταθλήματος εμφανέστατη.

Πρόκειται για τον αναβάτη της Red Bull KTM Ajo στη Moto2, Jorge Martin, ο οποίος χάνει σίγουρα το ερχόμενο San Marino GP στο Misano.

Το πρώτο αυτό κρούσμα μας επιδεικνύει μεγαλοπρεπώς την απρόβλεπτη παράμετρο που μπορεί να φέρει τούμπα ένα πρωτάθλημα, καθώς ο Martin ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Moto2 μαζί με τον Enea Bastianini, μόλις 8 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Luca Marini. Φέτος μετρά τρία βάθρα σε έξι αγώνες, μεταξύ αυτών μια νίκη στην Αυστρία.

Αυτό σημαίνει πως η απουσία του από το Misano επηρεάζει βαρέως την εξέλιξη του πρωταθλήματος και μάλιστα για εξωαγωνιστικούς λόγους – οπωσδήποτε δεν ακούγεται το ίδιο με το να χάσει αγώνα λόγω τραυματισμού που αποκομίστηκε μέσα στην πίστα.

Ένα δεύτερο κρούσμα που ανακοινώθηκε αφορά μηχανικό άλλης ομάδας από αυτής του Martin, το όνομα του οποίου και της ομάδας του δεν δημοσιοποιήθηκε από τους διοργανωτές.

Αμφότεροι είναι ασυμπτωματικοί και διαγνώστηκαν στα προληπτικά τεστ που γίνονται σε όλους τους συμμετέχοντες πριν ταξιδέψουν για κάθε αγώνα. Πλέον ο Martin και ο μηχανικός βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ο χρόνος επιστροφής του θα εξαρτηθεί από τα επόμενα τεστ που θα του γίνουν. Θέτει ωστόσο σε αμφιβολία τη συμμετοχή του και στον επόμενο αγώνα που θα φιλοξενηθεί σε μια εβδομάδα πάλι στο Misano (20/9), ενώ ακολουθεί και τρίτο συνεχόμενο GP στη Βαρκελώνη (27/9).

Ευχόμαστε και οι δύο να παραμείνουν ασυμπτωματικοί και να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατόν στη δράση.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 11:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon