.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 16:08

Γράφημα - Οι δυνάμεις που αναπτύχθηκαν κατά την τρομακτική πτώση του Vinales

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην πτώση του Vinales, στο Styrian GP της Αυστρίας, όπου και αναλύονται τα G που δέχθηκε ο αναβάτης, σε συνάρτηση με τον χρόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ισπανός αναβάτης, ουσιαστικά πήδηξε από την μοτοσυκλέτα του, όταν διαπίστωσε ενώ κατευθυνόταν προς στροφή της πίστας με μεγάλη ταχύτητα, ότι το σύστημα πέδησης είχε αχρηστευθεί.

Η κίνηση αυτή του Vinales, όσο απονενοημένη και αν φαντάζει εκ πρώτης, ήταν και αυτή που τον γλύτωσε από τα χειρότερα, αφού αν παρέμενε στην μοτοσυκλέτα του θα προσέκρουε με μεγάλη ταχύτητα στο προστατευτικό τοιχίο. Η μοτοσυκλέτα, όπως μπορείτε να δείτε και στο video που επισυνάπτουμε, πήρε φωτιά από την ισχυρή πρόσκρουση.  

EgP9egMWsAArCnV

Σύμφωνα με το γράφημα λοιπόν, ο Vinales εγκατέλειψε την μοτοσυκλέτα του ενώ κινούταν με 218 χλμ./ώρα και χρειάστηκε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, ώστε οι αισθητήρες στην στολή του (alpinestars) να διαγνώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά και να ενεργοποιήσουν τον αερόσακο.

Αμέσως μετά την πλήρη ανάπτυξη του αερόσακου, ο Vinales είχε την πρώτη πρόσκορους στο έδαφος, όπου μετρήθηκε στα 23,4 g  ενώ για τα επόμενα 4,8 δευτερόλεπτα συνέχισε να σέρνεται στην πίστα, με το δέρμα της στολής του να τον προστατεύει.

Ακολούθησε μια περιστροφή στον οριζόντιο και στον κάθετο άξονα ευτυχώς με μικρή ταχύτητα και διάρκεια (1,9 δευτερόλεπτα) και στην συνέχεια οι αδρανειακοί μετρητές στην στολή επέστρεψαν σε τιμές ηρεμίας, σηματοδοτώντας το τέλος της τρομακτικής αυτής πτώσης.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 16:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon