.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 10:45

MotoGP – Εγχειρίστηκε ο Marc Marquez, πότε επιστρέφει, ποιος τον αντικαθιστά

Η επέμβαση αποκατάστασης του κατάγματος του πρωταθλητή στον δεξιό βραχίονα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλέον το ζητούμενο είναι ο χρόνος επιστροφής.

Άσχημο ξεκίνημα έκανε η Honda στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος MotoGP στη Jerez, καθώς είδε δύο πρωτοκλασάτους αναβάτες της να βγαίνουν εκτός μάχης.

Αφενός ήταν ο μόνιμος πρωταθλητής Marc Marquez που έσπασε το δεξί του χέρι 4 γύρους πριν τον τερματισμό του αγώνα, αφετέρου είχε προηγηθεί η άσχημη πτώση του Cal Crutchlow στον γύρο προθέρμανσης του αγώνα που τον άφησε με ραγισμένο σκαφοειδές στον καρπό και διάσειση. Το μακελειό της Jerez συμπεριέλαβε και τον πρώτο αναβάτη της Suzuki, Alex Rins, που χτύπησε τον δεξιό του ώμο στις δοκιμές του Σαββάτου (18/7) και απείχε του αγώνα.

Και οι τρεις εγχειρίστηκαν και πλέον βρίσκονται στον δρόμο της αποκατάστασης, ο οποίος ωστόσο μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός για τον καθένα.

Όσο κι αν ο πρωταθλητής έχει δικαίως θυμώσει με το λάθος που κόστισε έναν σοβαρό τραυματισμό, υπάρχει μια αισιόδοξη νότα στο ιατρικό ανακοινωθέν του δόκτορα Μιρ που τον εγχείρησε στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα 20/7.

Αυτή αφορά στους φόβους για νευρολογική ζημιά στο δεξί χέρι, η οποία τελικώς αποφεύχθηκε, έτσι ο Marquez θα χάσει μεν κάποιους αγώνες, αλλά θα επανέλθει στο 100%, ενώ σε αντίθετη περίπτωση υπήρχαν φόβοι μέχρι και για πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον χρόνο επιστροφής του. Είναι δεδομένο πως θα απέχει την Κυριακή 26/7 από τη Jerez και στο HRC αποφεύγουν προς το παρόν να μιλήσουν για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Υπάρχει μια ελπίδα πως θα προλάβει τον μεθεπόμενο αγώνα στο Brno στις 9 Αυγούστου, ενώ μετά το συμπυκνωμένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος πάει τρέχοντας στην Αυστρία και το Red Bull Ring για δύο συνεχόμενους αγώνες στις 16 και 23 Αυγούστου.

Είναι σαφές πως στο νέο περιβάλλον που προέκυψε μετά την πανδημία, η απουσία ενός αναβάτη έχει σαφώς μεγαλύτερες συνέπειες με τους συνεχείς αγώνες. Για τη δε Honda η ζημιά φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη, μιας και αυτή τη στιγμή βλέπει ένα τουλάχιστον GP δίχως τους δύο κορυφαίους αναβάτες της (Marquez και Crutchlow), ενώ στην πίστα θα είναι μόνο οι Takaaki Nakagami και Alex Marquez.

Το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί ο Marc Marquez προσωρινά είναι υπαρκτό, αλλά δύσκολα θα προκύψει αναβάτης επιπέδου ικανού να κάνει τη διαφορά, μιας και ο μόνος σίγουρα εύκαιρος είναι ο αναβάτης δοκιμών της, Stefan Bradl.

Ακούστηκαν και κάποιες φήμες για τον Alvaro Bautista, μα αυτές δεν συγκεντρώνουν πολλές ρεαλιστικές πιθανότητες μιας και το WorldSBK ξαναξεκινά στις 31 Ιουλίου και αμέσως μετά το επίσης συμπυκνωμένο πρόγραμμά του συμπίπτει με αυτό του MotoGP, οπότε ο έμπειρος αναβάτης θα έπρεπε να διαλέξει πού θα τρέξει. Με δεδομένο πως η εξέλιξη του νέου CBR1000RR-R Fireblade είναι σε φουλ ρυθμό προκειμένου να προλάβει τον ανταγωνισμό, πολύ δύσκολα θα δούμε το HRC να πυροβολεί το ίδιο του το πόδι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 10:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon