.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 15:41

Έκτακτη είδηση – MotoGP: Marquez, Rins, Crutchlow θα τρέξουν στη Jerez!

Μερικές μόλις μέρες μετά τους τραυματισμούς τους στον πρώτο αγώνα της Jerez, οι τρεις αναβάτες πήραν το ιατρικό οκ για να τρέξουν μετά τις επεμβάσεις τους.

Την ώρα που κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει μια πρόβλεψη για τον χρόνο επιστροφής του Marc Marquez στις πίστες και ενόσω τα επίσημα ανακοινωθέντα από το HRC μιλούσαν για την “ελπίδα να προλάβει το Brno” (9 Αυγούστου), ο πρωταθλητής εξέπληξε τους πάντες όταν εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη 23/7 στην πίστα και έσπευσε για εξετάσεις από το ιατρικό επιτελείο του πρωταθλήματος προκειμένου να του επιτραπεί να τρέξει στον 2ο αγώνα της χρονιάς.

Θυμίζουμε πως ο Marquez υπέστη κάταγμα στον βραχίονα του δεξιού χεριού μόλις την Κυριακή 19/7, εγχειρίστηκε τη Δευτέρα 20/7 και εμφανίστηκε στη Jerez στις 23 δίχως να έχει καν γύψο στο χέρι του, παρά μόνο έναν ελαστικό επίδεσμο!

Μόλις πριν λίγα λεπτά, δε, ανακοινώθηκε πως ο Ισπανός πήρε την πολυπόθητη έγκριση και θα αγωνιστεί κανονικά στο GP, αρχίζοντας από τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά αύριο όπου θα δοκιμάσει και τις δυνάμεις του.

Μαζί με τον Marquez, οι γιατροί του αγώνα ενέκριναν τη συμμετοχή και των Alex Rins (Suzuki) και Cal Crutchlow (Honda).

Ο πρώτος είχε μια άσχημη πτώση το περασμένο Σάββατο στις δοκιμές του αγώνα με αποτέλεσμα να υποστεί εξάρθρωση ώμου.

Ο δε Crutchlow έπεσε δυνατά στη διάρκεια του γύρου προθέρμανσης την Κυριακή του αγώνα και αποκόμισε ραγισμένο σκαφοειδές οστό στον καρπό και μια γερή διάσειση.

Προφανώς για τους δύο τελευταίους η άδεια των γιατρών να τρέξουν δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει και τόσο, μα για τον Marquez ομολογουμένως μέχρι χτες δεν πρέπει να το πίστευε ούτε ο ίδιος ο Alberto Puig (team manager Repsol Honda) πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί την ερχόμενη Κυριακή.

Απομένει να δούμε πως θα ανταπεξέλθει ο οργανισμός του στην καταπόνηση, μιας και μιλάμε για κάταγμα στον βραχίονα του χεριού, δηλαδή ένα οστό του σώματος που θα δεχτεί τρελές δυνάμεις στα φρένα κάθε στροφής και αυτό θα συμβαίνει για τρεις συνεχόμενες μέρες, από αύριο Παρασκευή που αρχίζουν οι δοκιμές, ως και την Κυριακή με τον αγώνα.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο την άφιξη του Marquez στη Jerez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 15:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon