.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 15:09

MotoGP – Ο Alex Rins ανανέωσε με τη Suzuki και ... κουρεύτηκε

Αναβάτης της εργοστασιακής Suzuki για άλλα δύο χρόνια παραμένει ο Ισπανός, σβήνοντας κι αυτός το όνομά του από τους στόχους της Ducati.

Ανακοινώθηκε με πάσα επισημότητα η ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ Suzuki Racing Company και Alex Rins που θα τον κρατήσει στη σέλα της εργοστασιακής GSX-RR στο MotoGP το 2021 και 2022.

Ο Ισπανός πρωτοήρθε στη Suzuki Team Ecstar το 2017 ως rookie στη μεγάλη κατηγορία, άρχισε στραβά με έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά η συνέχεια έφερε σημαντικές επιτυχίες. Το 2018 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο της Αργεντινής και το 2019 συνέχισε να εντυπωσιάζει με δύο νίκες σε Texas και Silverstone.

Τη φετινή σεζόν αναμενόταν να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός, έχοντας μια νέα μοτοσυκλέτα που έδειξε από τις πρώτες δοκιμές πως είναι σε όλα δυνατή (στροφή, επιτάχυνση, φρένα, τελική), ενώ και η διευρυνόμενη εμπειρία του είναι ένα θεωρητικό προσόν. Τα παραπάνω προφανώς και έπαιξαν τον ρόλο τους στην απόφαση που έλαβε η Suzuki Racing Company – και κατ’ επέκταση η μητρική Suzuki Motor Company.

Ο Rins συγκαταλεγόταν στον πιθανούς στόχους της Ducati, τρίτος μετά τους Fabio Quartararo και Maverick Vinales, οι οποίοι χάθηκαν από νωρίς ανανεώνοντας με τη Yamaha. Ο πρώτος αναβάτης της Suzuki ωστόσο φαίνεται πως δεν τύγχανε απόλυτης αποδοχής στο στρατηγείο της Ducati, καθώς σε πρότερο χρόνο ο Davide Tardozzi είχε αναφερθεί στους στόχους της ομάδας του ξεχωρίζοντας τον Rins ως έναν ενδιαφέροντα και ταλαντούχο αναβάτη, μα διατηρώντας αμφιβολίες για τη σταθερότητά του.

Οι φωνές από τον χώρο του αγωνιστικού παγκόσμιου ειδικού Τύπου μιλούν για επικείμενη συμφωνία της Suzuki και με τον Joan Mir στο σύντομο μέλλον – διότι φυσικά και εδώ η Ducati φέρεται να καραδοκεί, κατά τις ίδιες φήμες.

Στο μεταξύ, η φωτογραφία με την οποία αποφάσισε ο ίδιος ο Rins να ανακοινώσει τα νέα μέσω Instagram live, μας χαρίζει και τη νέα του (προφανώς σπιτική) κόμμωση. Πάει η αφάνα!

Με γεια του αμφότερα, συμβόλαιο και μαλλί.

Alex Rins:

“Ήταν επιθυμία μου να συνεχίσω με τη Suzuki και τελικά αυτό έκανα. Πιστεύω πως το σχέδιό μας έχει τη δυναμική να φέρει νίκες, έχω τον τον πόθο να νικήσω κι έτσι ταιριάζουμε ιδανικά. Είναι το τέλειο μέρος για μένα και δουλεύουμε όλοι μαζί σκληρά για να φέρουμε αποτελέσματα. Πάντα πίστευα στην ομάδα και γι’ αυτό ήταν εύκολο να φτάσουμε γρήγορα σε συμφωνία. Χρειαστήκαμε μετά λίγο χρόνο για να οριστικοποιήσουμε τις λεπτομέρειες και να ακολουθήσουμε όλες τις εσωτερικές διαδικασίες.

“Τώρα πρέπει να καταλάβουμε τι θα γίνει με τη σεζόν του 2020, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στο κορυφαίο επίπεδο όπως δείξαμε και τα τεστ της pre-season. Αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με μια απρόβλεπτη κατάσταση που επηρεάζει λίγο-πολύ όλες τις χώρες και πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν κληθούμε να αγωνιστούμε ξανά, όποτε κι αν αυτό συμβεί. Η Dorna κάνει ό,τι μπορεί για να μας επιτρέψει να τρέξουμε, αλλά φυσικά πρέπει να λάβουν υπόψη αυτά που είναι πιο σημαντικά, την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε σε ετοιμότητα και να περιμένουμε το κάλεσμα για ν’ αρχίσουμε. Ως τότε η προσοχή μας πέφτει στην προπόνηση.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 15:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon