.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 14:39

MotoGP - Ο Marc Marquez μπορεί να χάσει τους πρώτους αγώνες του 2020

Η μετεγχειρητική αποκατάσταση του πρωταθλητή δεν πάει καλά, φημολογείται νέο πρόβλημα υγείας, αλλά ο ίδιος ανησυχεί περισσότερο για τη μοτοσυκλέτα του.

Ο Marc Marquez έχει μια γνωστή ευπάθεια στους ώμους του, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν την τάση να βγαίνουν από τη θέση τους υπερβολικά εύκολα. Πρώτα εγχείρησε τον διαλυμένο αριστερό ώμο του το 2018, ενώ με το τέλος της περσινής σεζόν έσπευσε ξανά στο χειρουργικό τραπέζι, αυτή τη φορά για τον δεξιό ώμο. Οι 27 πτώσεις που μέτρησε στη διάρκεια του 2019 σίγουρα δεν τον απομάκρυναν από το νυστέρι.

“Αποφασίσαμε με τους γιατρούς πως το καλύτερο θα ήταν να κάνουμε την επέμβαση για να αποφύγουμε την κατάσταση που είχαμε με τον άλλο ώμο. Θα απαιτήσει πάνω-κάτω τον ίδιο χρόνο και θα δουλέψουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε να έρθω στη Μαλαισία για το τεστ όσο πιο δυνατός γίνεται,” έλεγε ο πρωταθλητής στις 26 Νοεμβρίου 2019, μια μέρα πριν περάσει στα χέρια των γιατρών του στην Clinica Dexeus της Βαρκελώνης.

Η επέμβαση έγινε, αλλά η αποθεραπεία του αποδείχθηκε πιο αργή απ’ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

“Πριν από τρεις εβδομάδες δεν τολμούσα καν να σκεφτώ πως θα έρθω στο Sepang Test,” έλεγε ο Marquez σε δημοσιογράφους στη Μαλαισιανή πίστα.

Μάλιστα φέρεται να είπε σε ιδιωτική συζήτηση πως τρεις εβδομάδες πριν το τεστ δεν μπορούσε να κρατήσει ούτε ένα ποτήρι νερό με το δεξί χέρι…

93 marc marquez esp dsc1528.gallery full top fullscreen

Όπως καθίσταται προφανές, το γεγονός πως πήγε στη Sepang, οδήγησε τη μοτοσυκλέτα του για 47+47+37 γύρους τις τρεις μέρες της δοκιμής και έγραψε τον 13ο χρόνο δεν είναι και λίγο για κάποιον που έχει τέτοιο θέμα φυσικής κατάστασης. Οι δύο πτώσεις που έγραψε στη Sepang τη δεύτερη και τρίτη μέρα ήταν κυρίως αποτέλεσμα κόπωσης, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος.

Υπάρχει ωστόσο και μια πιο σκοτεινή πλευρά στη σχετική επικαιρότητα. Κάποια μέσα μεταδίδουν πληροφορίες – ανεπιβεβαίωτες, πάντως – από το γκαράζ της Repsol Honda, κατά τις οποίες ο δεξιός δελτοειδής μυς του Marc Marquez λειτουργεί στο 60% της ικανότητάς του.

Ο αναβάτης επέστρεψε από τη Μαλαισία για νέες εξετάσεις, με ένα απευκταίο σενάριο να μιλά για νέα επέμβαση. Αν αυτό συμβεί, μιλάμε για σίγουρη αποχή από το τελευταίο επίσημο τεστ (22-24 Φεβρουαρίου) στο Κατάρ, ενώ πολύ δύσκολα θα τον δούμε στον εναρκτήριο αγώνα της 8ης Μαρτίου. Οι πιθανότητες θα ήταν μάλλον περισσότερες προς το να χάσει και τον δεύτερο αγώνα στην Ταϊλάνδη στις 22 Μαρτίου. Αυτά βέβαια εφόσον ισχύει η πληροφορία περί του δελτοειδούς και μόνο αν αντιμετωπιστεί με νέα επέμβαση.

dsc00097 modifica

Στο μεταξύ ωστόσο, ο Marquez δείχνει να ανησυχεί περισσότερο για τη μοτοσυκλέτα του.

“Όσον αφορά στη φυσική μου κατάσταση, φυσικά θα ήθελα να είμαι καλύτερα, αλλά ήδη είδαμε τις τρεις αυτές μέρες πως μπόρεσα να είμαι γρήγορος,” είπε ο Marc Marquez στο Motorsport. “Ακόμη κι έτσι μπόρεσα να βρω έναν καλό ρυθμό, ειδικά σήμερα [σ.σ. την τελευταία μέρα, 9/2].

“Ανησυχώ ωστόσο περισσότερο για το τεχνικό κομμάτι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, διότι τα νέα πράγματα που δοκιμάζουμε δεν είναι όλα ξεκάθαρα, κάποια ήταν λίγο καλύτερα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε.

“Οι αντίπαλοί μας βελτιώθηκαν πολύ, φαίνεται πως Suzuki και Yamaha προχώρησαν πολύ.

“Ο Rins κι ο Vinales είναι οι δύο πιο γρήγοροι. Δεν ξέρω, πάντως στους 10 γύρους δε νιώθω και πολύ μακριά. Από την άλλη, δεν είμαι έτοιμος να βγάλω 20 γύρους.”

Για τη Honda η απώλεια της συνδρομής του Marquez στην εξέλιξη θα μπορούσε να αποδειχθεί κεφαλαιώδης, αφού αυτή τη στιγμή μόνο ο Cal Crutchlow δουλεύει εντατικά πάνω στο θέμα, μαζί με τον αναβάτη δοκιμών, Stefan Bradl. Ο Takaaki Nakagami είναι επίσης σε μετεγχειρητική αποκατάσταση, ενώ ο Alex Marquez επικεντρώνει στο να εξοικειωθεί με τη νέα του μοτοσυκλέτα και δε μπορεί ακόμη να συνεισφέρει στην εξέλιξή της.

Ας ευχηθούμε πρωτίστως ο Marc να είναι υγιής, να μην χρειαστεί δεύτερη επέμβαση και να είναι στη σχάρα εκκίνησης το βράδυ της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020 – κι ας καθυστερήσει λίγο η εξέλιξη της RC213V του 2020. Έτσι κι αλλιώς, ο πρωταθλητής έχει πολλάκις αποδείξει πως δε χρειάζεται απαραιτήτως την κορυφαία μοτοσυκλέτα για να κερδίσει.

Όλη η δράση και τα γυρολόγια από το Sepang MotoGP Test 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon