.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 14:31

WorldSBK 2020, Portimao Test

Όταν λείπει η γάτα (Rea), χορεύουν τα ποντίκια.

Την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου σχεδόν σύσσωμο το ρόστερ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes επισκέφτηκε την Πορτογαλική πίστα του Portimao για μια ακόμη επίσημη δοκιμή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για το προτελευταίο επίσημο τεστ, καθώς απομένει άλλο ένα στο Phillip Island της Αυστραλίας, στην ίδια πίστα που λίγες μέρες αργότερα θα εκκινήσει το πρωτάθλημα του 2020.

Αναφερθήκαμε προηγουμένως σε “σχεδόν σύσσωμο ρόστερ”, διότι από την Πορτογαλική δοκιμή απουσίαζε η εργοστασιακή Kawasaki που επέλεξε να κάνει ένα ιδιωτικό τεστ στη Βαρκελώνη και δη την πίστα Circuit de Barcelona- Catalunya που γνωρίζουμε καλά από το MotoGP, μα φέτος κάνει το ντεμπούτο της και στο καλεντάρι του WorldSBK. Στο Portimao βρέθηκε μόνο ο Xavi Fores της δεύτερης ομάδας, Pucetti Kawasaki. Στη συγκεκριμένη δοκιμή δεν ανακοινώθηκαν χρόνοι, οπότε επικεντρωνόμαστε στα αποτελέσματα του Portimao, όπου προέκυψαν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Την πρώτη μέρα του τεστ την παράσταση έκλεψε ο Scott Redding (Ducati) γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο όλων με την Panigale V4R. Από κοντά του ακολούθησε ο Loris Baz που επέστρεψε στο πρωτάθλημα και αρχίζει να βγάζει δόντια καβάλα στη Yamaha R1 της Ten Kate, ενώ τρίτος ταχύτερος ήταν ο Toprak Razgatlioglu της εργοστασιακής Pata Yamaha (στην κεντρική φωτό).

04264 TEST2020 Portimao Jan Action
Loris Baz (Yamaha)

Η δεύτερη μέρα έφερε ανατροπές στην κορυφή. Με σύμμαχο τον καλύτερο καιρό, οι χρόνοι έπεσαν και στην κορυφή της άτυπης αυτής κατάταξης αναρριχήθηκε ο Razgatlioglu, επιβεβαιώνοντας πως η έντονη πίεση που άσκησε στον Jonathan Rea στο προηγούμενο Jerez Test δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Ο νεαρός Τούρκος άφησε πέρυσι στο στίγμα του με τη δεύτερη ομάδα της Kawasaki, φέτος μετακόμισε στην πρώτη ομάδα της Yamaha και έχει ήδη δείξει πως θα είναι εκ των πρωταγωνιστών της επερχόμενης σεζόν.

03208 TEST2020 Portimao Jan Action
Scott Redding (Ducati)

Ένας ακόμη αναβάτης που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, ο Redding συνέχισε εξίσου δυναμικά, γράφοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, μόλις εκατοστά από τον Razgatlioglu, ενώ στο ένα δέκατο πιο πίσω ο Baz έβαλε εαυτόν στο κάδρο των πρωταγωνιστών με μια ακόμη δυνατή εμφάνιση.

Αν προσθέσουμε και τον Michael Van Der Mark που ακολούθησε με τον τέταρτο χρόνο, έχουμε τρεις πολύ δυνατές Yamaha σε έναν κλοιό που έσπασε μόνο από τον Redding. Η έτερη Ducati με τον Chaz Davies ακολούθησε εκ του σύνεγγυς, γράφοντας κάτι λιγότερο από δύο δέκατα πιο αργό χρόνο από τον Van Der Mark.

Όσον αφορά στη Honda, φαίνεται πως η νέα της μοτοσυκλέτα έχει αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά της. Μετά την δυνατή εμφάνιση του Leon Haslam στο Jerez Test, ο Άγγλος επανέλαβε την καλή του επίδοση και επί Πορτογαλικού εδάφους, γράφοντας τον 6ο χρόνο, ελάχιστα πίσω από τον Davies.

01707 TEST2020 Portimao Jan Ambience
Leon Haslam (Honda)

Αντίθετη εντελώς ήταν η εικόνα για τον Alvaro Bautista που έγραψε έναν ακόμη πολύ αργό χρόνο, καθώς η ταχύτερη επίδοσή του απείχε σχεδόν 2 δευτερόλεπτα από αυτόν του ομόσταυλού του, Haslam.

Αρκετά καλά τα πήγαν και οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής BMW, Tom Sykes και Eugene Laverty, γράφοντας τον 7ο και 8ο χρόνο αντίστοιχα.

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την τελευταία δοκιμή του Phillip Island (24-25/2), πριν αρχίσουν οι διαδικασίες για τον εναρκτήριο αγώνα της Αυστραλίας, στις 28/2-1/3.

Αποτελέσματα Portimao WorldSBK Test – Top 6

1. Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) 1’40.804

2. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0.079

3. Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha) +0.190

4. Michael van der Mark (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) +0.622

5. Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0.795

6. Leon Haslam (HRC Team) +0.851

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 14:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon