.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 10:58

Valentino Rossi – Βάθρο με τη Ferrari στον αγώνα αντοχής Gulf 12 Hours

Τρέχοντας με μια “οικογενειακή” ομάδα, ο Ιταλός ξανανέβηκε σε βάθρο μετά από 8 μήνες.

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Δεκεμβρίου 2019 ο Valentino Rossi, παρέα με τον ετεροθαλή αδελφό του, Luca Marini, και τον αδελφικό του φίλο, Uccio Salucci, βρέθηκαν στο τιμόνι μιας Ferrari 488 GT3 για τον αγώνα αντοχής Gulf 12 Hours στην περίφημη πίστα Yas Marina του Abu Dhabi.

Έχοντας πάρει θέση στην έβδομη θέση της εκκίνησης μετά την προκριματική διαδικασία και τρέχοντας στην κατηγορία Pro-Am (με το δεύτερο συνθετικό να προκύπτει από τη λέξη Amateur, δηλαδή Ερασιτέχνης), το βασικό ενδιαφέρον της ομάδας ήταν φυσικά η κατάταξή της εντός της κατηγορίας της.\

L1070524

Παρόλα αυτά, αν η ευκαιρία παρουσιαστεί, ποιος θα πει όχι;

Ο αγώνας ήταν χωρισμένος σε δύο εξάωρες κούρσες, με την ομάδα Monster VR46 Kessel να καταλαμβάνει την έκτη θέση γενικής και πρώτη στην κατηγορία Pro-Am στο πρώτο αγωνιστικό κομμάτι.

Στο δεύτερο εξάωρο ωστόσο αρκετές ομάδες αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του Rossi να ανέβει κάμποσες θέσεις και να βρεθεί στη μάχη του βάθρου γενικής.

Κάπου εκεί, στο κλείσιμο του αγώνα, το τιμόνι της Ferrari ανέλαβε ο Rossi μετά τον Marini και, παρότι είχαν τιμωρηθεί με μια πεντάλεπτη ποινή για κάποια πρότερη παράβαση, ο Ιταλός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε έναντι του αντιπάλου του και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου γενικής, ενώ φυσικά κέρδισε και την κατηγορία του.

L1070974

Αναμενόμενα όλα τα μέλη της ομάδας ήταν περιχαρείς, αφενός διότι κατάφεραν τον βασικό τους στόχο, δηλαδή να πρωτεύσουν στην Pro-Am, αλλά και γιατί ανέβηκαν στο βάθρο σπάζοντας το κλασικό μπλοκ των Audi R8 της Pro κατηγορίας, κρατώντας ένα από τα φαβορί του αγώνα στην τέταρτη θέση και εκτός βάθρου!

Αυτό ήταν οπωσδήποτε ένα ωραιότατο δώρο Χριστουγέννων για τον Valentino Rossi που είχε να πανηγυρίσει σε ένα βάθρο από τον περασμένο Απρίλιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon