.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 12:48

Yamaha YXZ1000R Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2020

Η Yamaha Motor Europe ανακοινώνει τον πανευρωπαϊκό αγωνιστικό θεσμό που βασίζεται σε ενιαίες εθνικές κατηγορίες με το τρικύλινδρο χιλιάρι Side by Side της.

Η έκδοση του YXZ1000R European Cup για το 2020 βασίζεται στις αντίστοιχες κατηγορίες των εθνικών κυπέλλων – όπου αυτά διοργανώνονται – και των οποίων οι νικητές θα συναντηθούν στον μεγάλο SuperFinale, τον μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό που φέτος θα φιλοξενηθεί στην πανέμορφη φύση της Baja Portalegre στην Πορτογαλία.

Εκτός των νικητών κάθε χώρας, στον τελικό θα πάρουν θέση και δύο wild card συμμετοχές, οι οποίες θα πάνε στους πρώτους οδηγούς YXZ1000R που θα διακριθούν στα Merzouga Rally του Μαρόκου και Baja Aragon της Ισπανίας.

Ο μεγάλος νικητής του SuperFinale θα κερδίσει ένα ολοκαίνουργιο Yamaha YXZ1000R.

Παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, η Yamaha ανακοινώνει και έναν ακόμη θεσμό γύρω από το τρικύλινδρο SxS της, το YXZ1000R Challenge. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνολική κατάταξη στην οποία συγκεντρώνονται οι βαθμοί όλων των οδηγών που αγωνίζονται στην Ευρώπη με το συγκεκριμένο μοντέλο της Yamaha αλλά δεν λαμβάνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Ο τελικός νικητής του Challenge θα κερδίσει μαι δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα Baja Aragon 2021 στην Ισπανία.

Το πρόγραμμα και οι αναλυτικοί κανονισμοί του YXZ1000R European Cup θα ανακοινωθούν σύντομα στην αγωνιστική ιστοσελίδα yamaha-racing.com.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Γνωρίστε εδώ όλη τη γκάμα των Yamaha YXZ1000R

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 17:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon