.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 15:02

MotoGP Valencia Test, Ημέρα 2η – Η Yamaha ξανά ταχύτερη όλων

Η δεύτερη μέρα της πρώτης επίσημης δοκιμής του 2020 δεν άλλαξε πολύ την εικόνα που άφησε η πρώτη, καθώς ξανά οι τρεις ταχύτεροι χρόνοι ανήκαν σε αναβάτες της Yamaha, με τον Vinales να περνά πρώτος.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη δοκιμή του MotoGP ενόψει της νέας σεζόν, με τη δεύτερη μέρα του Valencia Test. Οι ομάδες συνεχίζουν να εξελίσσουν τις νέες τους μοτοσυκλέτες και όλοι ανεξαιρέτως έκαναν βήματα προόδου.

Οι χρόνοι της δοκιμής αυτής γενικότερα πρέπει να αναλύονται με μια γερή δόση αλατιού, μιας και είναι πολλοί οι νεωτερισμοί που δοκιμάζονται και κατά βάση θέλει χρόνο για να πάρουν οι ομάδες αυτά που ελπίζουν από τα νέα τους εξαρτήματα.

motogp valencia test 2

Παράλληλα, η Michelin έχει φέρει τα καινούργια λάστιχα που θα χρησιμοποιηθούν τις σεζόν 2020 και 2021, τα οποία ως τώρα αξιολογούνται πολύ θετικά από όλους τους αναβάτες. Εισάγουν ωστόσο μια εξωγενή μεταβλητή στην εξίσωση, και μάλιστα ιδιαίτερα επιδραστική όταν πρέπει να στήσεις νέο πλαίσιο και κινητήρα πάνω σε καινούργια λάστιχα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ερχόμενη δοκιμή στη Jerez σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα είναι πιο αντιπροσωπευτική, αφού οι μηχανικοί των ομάδων θα έχουν κουρδίσει τα πρωτότυπά τους με βάση την πρώτη εμπειρία που αποκομίστηκε στη Βαλένθια και εκεί, σε μια αρκετά διαφορετική πίστα, θα δουν καλύτερα τι πουλιά έπιασαν.

Πάμε τώρα να δούμε τι έκανε κάθε εργοστάσιο.

35 cal crutchlow eng dsc3169.gallery full top fullscreen

Honda

“Το να έχεις μια ευκολοδήγητη μοτοσυκλέτα θα βοηθήσει όλους τους αναβάτες, αλλά ο δικός μου στόχος είναι να έχω τη γρηγορότερη,” δήλωσε με έμφαση ο Marc Marquez μετά το τέλος της διήμερης δοκιμής, εξηγώντας τι περιμένει από την RC213V του 2020.

“Δε με νοιάζει αν είναι δύσκολη ή όχι, αυτό που θέλω είναι να παίζω για τη νίκη. Δε με απασχολεί αν πρέπει να πιέσω περισσότερο στην οδήγηση.”

Απηχώντας σε μεγάλο βαθμό τις γκρίνιες του Jorge Lorenzo - που έτυχαν υποστήριξης και από τον Cal Crutchlow – πως η μοτοσυκλέτα της Honda είναι στημένη μόνο για τον πρωταθλητή και όλοι οι άλλοι απλά παλεύουν μαζί της, ο Marc Marquez επιμένει πως θέλει ακόμη περισσότερη δύναμη.

Η Honda ήρθε με νέο πλαίσιο και νέο κινητήρα, έτσι είναι πολλά αυτά που πρέπει να δουλευτούν για να προκύψει πάλι μια ισορροπία. Προφανώς υπάρχει δρόμος ως εκεί, τουλάχιστον όπως δείχνουν οι χρόνοι της Βαλένθια.

Ο Marquez βελτίωσε οριακά τον χρόνο του, ωστόσο παραμένει μακριά από τους πιο γρήγορους στην 7η θέση. Ο δε Crutchlow ήταν αυτός που έφυγε από τη Βαλένθια ως ο πιο γρήγορος αναβάτης της Honda με την εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτα του, στην 4η θέση.

Το θετικότερο νέο για τη Honda πάντως είναι πως ο Marquez έκανε τους καλύτερους χρόνους του με το πρωτότυπο του 2020, στο οποίο μάλιστα φορέθηκε το νέο αεροδυναμικό πακέτο (φτερά).

Όσο για τον Alex Marquez, η βελτίωσή του είναι αργή και σταδιακή, με τον αδελφό του να αναλαμβάνει ρόλο εκπαιδευτή.

“Έμεινα πίσω του για έναν γύρο, δεν πάει και τόσο άσχημα. Προς το παρόν αντιμετωπίζει θέματα στο πιο δύσκολο σημείο όλων των Honda, τα τελευταία μέτρα του φρεναρίσματος. Είναι εκεί που έπεσα αρκετές φορές, εκεί που έπεσε ο Cal πολλές φορές, είναι το πιο κρίσιμο θέμα,” περιέγραψε ο Marc.

43 jack miller aus dsc9292.gallery full top fullscreen

Ducati

Δίχως τον Danilo Petrucci, που συνέχισε να προβληματίζεται από τον τραυματισμένο του ώμο, συνέχισε η Ιταλική ομάδα τη δοκιμή στη Βαλένθια. Στη θέση του Ιταλού ανέλαβε δράση με το πρωτότυπο του 2020 ο Jack Miller, παρέα με τον Andrea Dovizioso και αναβάτη εξέλιξης Michele Pirro.

Η δουλειά τους επικεντρώθηκε κυρίως γύρω από το νέο πλαίσιο και πρωτίστως από τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στη στροφή, το σημείο που συχνά ταλάνισε φέτος τους αναβάτες της εταιρείας και δεν τους επέτρεψε να εκμεταλλευτούν στον μέγιστο βαθμό το πλεόνασμα ισχύος που έχουν από τον κινητήρα τους έναντι όλων των ανταγωνιστών τους.

“Νομίζω πως το πλαίσιο που έφεραν εδώ ήταν μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς Ducati. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό. Νομίζω επίσης πως συνιστά ένα διαφορετικό βήμα από το παρελθόν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας. Εννοώ πως είναι κάτι που ζητώ εδώ και πολύ καιρό και είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά ήρθε, με τον τρόπο που δουλεύουν τώρα. Είναι πραγματικά επικεντρωμένοι σε αυτό,” εξήγησε περιχαρής ο Dovi.

Τα γυρολόγιά τους δεν είναι σημαντικά σε αυτή τη φάση, καθώς η ομάδα δεν δουλεύει ακόμη για τον ταχύτερο γύρο, αλλά για να βρει το τελικό πλαίσιο με το οποίο θα προχωρήσουν στη συνέχεια. Έτσι ο καθένας δοκιμάζει διάφορες λύσεις, όπως λ.χ. ο Miller που έκανε συνεχώς συγκριτικούς γύρους με διαφορετικών προδιαγραφών πλαίσια στο πρωτότυπο GP20 ώστε να δει ποιο δουλεύει καλύτερα.

Στην κατάταξη της δοκιμής ο Miller έγραψε τον ταχύτερο γύρο όλων των Ducati για τη 10η θέση.

21 franco morbidelli ita dsc2816.gallery full top fullscreen

Yamaha

Οι αναβάτες της Yamaha θα πρέπει να είναι ίσως οι πιο χαρούμενοι μετά τη δοκιμή αυτή. Δεν είναι τόσο οι ταχύτεροι χρόνοι που έγραψαν οι τρεις εκ των τεσσάρων, όσο το ότι ο Maverick Vinales πρώτευσε στα γυρολόγια με μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα όπου σχεδόν όλα έχουν αλλάξει: κινητήρας, πλαίσιο, αεροδυναμική.

Το πρωτότυπο του 2020 προς το παρόν έχει φτάσει στα χέρια μόνο των εργοστασιακών Vinales και Valentino Rossi, ενώ οι δύο της Petronas Yamaha (Fabio Quartararo και Franco Morbidelli) δεν αναμένεται να τα πάρουν πριν φτάσουμε βαθιά στη σεζόν - ενδεχομένως στη Sepang ισχυρίζονται οι πληροφορίες ως τώρα.

Ωστόσο αμφότεροι, και ιδιαίτερα ο Quartararo που αναβαθμίστηκε στα ίδια επίπεδα εξοπλισμού με τον ομόσταυλό του, αποδεικνύονται πολύ γρήγοροι, αν και αυτό είναι εύκολα εξηγήσιμο με δεδομένο πως τρέχουν δύο καλά δοκιμασμένες και γνώριμες μοτοσυκλέτες.

Ο Vinales δήλωσε ικανοποιημένος αλλά συμφώνησε με τον Rossi πως η βελτίωση είναι μικρή και όχι αρκετή, εξακολουθούν να χάνουν κατά μέσο όρο περίπου 8 km/h από Ducati, Honda και Suzuki.

“Σίγουρα θέλουμε περισσότερη δύναμη, ήρθε λίγη παραπάνω αλλά δεν είναι αρκετή, οι ανταγωνιστές μας είναι ακόμη πολύ μακριά και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή για να μη χάνουμε από τους άλλους,” εξήγησε ο Vinales.

Όσο για το νέο πλαίσιο, αμφότεροι οι εργοστασιακοί αναβάτες συμφωνούν πως είναι σε καλή κατεύθυνση, αν και ο Vinales επιμένει πως αυτό με το οποίο τέλειωσε το 2019 ήταν το “καλύτερο πλαίσιο της Yamaha που έχω οδηγήσει, έτσι είμαι περίεργος να δω αν αυτό μπορεί να βελτιωθεί”.

Ο στόχος έτσι κι αλλιώς είναι η δύναμη, κάτι που τόνισαν αμφότεροι με τον Rossi να υπερθεματίζει: “Οπωσδήποτε κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ακόμη η απόστασή μας σε ταχύτητα είναι μεγάλη. Αυτή είναι η τρίτη έκδοση του κινητήρα και, ναι, είναι βελτιωμένος, αλλά ελπίζουμε η Yamaha να μην το εγκαταλείψει εδώ γιατί χρειαζόμαστε ένα ακόμη μεγάλο βήμα μπροστά πριν πάμε στη Μαλαισία.”

O Rossi εξήγησε πως δεν ασχολείται με το να κάνει τον ταχύτερο δυνατό χρόνο, αλλά ψάχνει να δει πως συμπεριφέρεται η μοτοσυκλέτα του σε ρυθμό αγώνα και κυρίως να δει πώς αντιμετωπίζει το νέο πακέτο τη φθορά των ελαστικών του. Εν γένει δηλώνει ικανοποιημένος από τη βελτίωση που βλέπει, περιμένοντας όπως προείπαμε πιο πολλή δύναμη.

Ο Ιταλός μιλά για τη δοκιμή της Sepang στις 7 Φεβρουαρίου, όπου πλέον οι χοντρές βασικές αλλαγές θα έχουν γίνει και εκεί θα έχουν τις μοτοσυκλέτες σχεδόν στην τελική τους μορφή πριν αρχίσει το πρωτάθλημα του 2020 στις 8 Μαρτίου.

Από τη δοκιμή της Jerez στα τέλη Νοέμβρη ως τη Sepang στα αρχές Φλεβάρη μεσολαβεί η υποχρεωτική διακοπή, όπου οι αναβάτες των ομάδων δεν επιτρέπεται να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους. Έτσι ό,τι είναι να συμβεί σε αυτούς τους 2-2.5 μήνες απραξίας, θα γίνει από τους αναβάτες εξέλιξης, ένα σημείο που η Yamaha πάσχει (μετά τη απώλεια του Jonas Folger) και ο Rossi έχει καυτηριάσει πολλάκις ζητώντας μια Ευρωπαϊκή ομάδα δοκιμών με αναβάτη που να μπορεί να γράψει ανταγωνιστικούς χρόνους MotoGP. Ατυχώς, αυτή δεν έρχεται ακόμη και φαίνεται πως το ενδεχόμενο του Johann Zarco στον ρόλο αυτόν απομακρύνεται.

Οι δύο δορυφορικοί αναβάτες δοκιμάζουν πράγματα που είχαν πάρει οι εργοστασιακοί στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν του 2019, όπως το ανθρακονημάτινο ψαλίδι. Αμφότεροι τα βρήκαν ωφελιμότατα και απολαμβάνουν τη βελτίωση στις μοτοσυκλέτες τους, αλλά και αυτοί στέκονται ιδιαίτερα στο έλλειμμα ταχύτητας που ταλανίζει τη Yamaha και ο Quartararo το εκφράζει ζηλεύοντας (με την καλή έννοια) τον κινητήρα του 2020 που είδε σε δράση στα χέρια του Vinales.

Όπως όμως ομολογεί κυνικά, “ελπίζω, αλλά δεν έχω ιδέα πότε θα μπορέσω να τον δοκιμάσω...”

36 joan mir esp dsc3209.gallery full top fullscreen

Suzuki

Το βασικό νέο στοιχείο στις Suzuki του 2020 είναι ο νέος κινητήρας, ο οποίος έχει γίνει διαθέσιμος στους Alex Rins και Joan Mir από την αρχή της επίσημης δοκιμής και όλες τους οι προσπάθειες πάνε στο να επιλεγεί η τελική έκδοση του κινητήρα και να στηθούν τα ηλεκτρονικά του.

“Η βασική μας προτεραιότητα σε αυτή τη δοκιμή ήταν να δούμε τον νέο κινητήρα και αυτό κάναμε και με τους δύο αναβάτες μας,” εξήγησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ken Kawauchi. “Χτες πήραμε θετική αποτίμηση κι απ’ τους δύο, σήμερα δουλεύουμε για να τελειώσουμε με τις ρυθμίσεις κάποιων ηλεκτρονικών και οι αναβάτες είναι 80% ικανοποιημένοι.

“Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε στην τελική μορφή του κινητήρα, αλλά σίγουρα φαίνεται πως είμαστε στον σωστό δρόμο.

“Την ερχόμενη εβδομάδα στη Jerez θα επικεντρωθούμε ξανά στον κινητήρα, σε νέες λύσεις με τα ηλεκτρονικά και, ιδανικά, θα καταλήξουμε στην τελική επιλογή του κινητήρα. Μετά θα πρέπει να ετοιμάσουμε μια σειρά εξαρτημάτων που θα ολοκληρώσουν το πακέτο του 2020 για να είμαστε έτοιμοι για τη δοκιμή της Sepang.”

Αμφότεροι οι εργοστασιακοί αναβάτες βρίσκουν τον νέο κινητήρα πιο ομαλό στην απόδοσή του, άρα πιο ευκολοδήγητο, ενώ μιλούν και για βελτίωση στην ισχύ στις ψηλές στροφές, αν και “η Βαλένθια δεν είναι η κατάλληλη πίστα για να το εξακριβώσουμε γιατί είναι πολύ κοντή,” εξήγησε ο Rins.

Το τεστ της Jerez θα είναι κρίσιμης σημασίας για όλους, και φυσικά για τη Suzuki που θέλει να έχει ξεμπερδέψει με την επιλογή προδιαγραφών κινητήρα, ώστε να αφιερώσει τη χειμερινή διακοπή στα περιφερειακά εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας, αλλά και στην πλήρη εξέλιξη του μοτέρ που θα πρέπει να δηλωθεί πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα και, βάσει κανονισμών, δε θα μπορεί να αλλάξει μέσα στη σεζόν.

Κάπου εδώ η έλλειψη μιας δορυφορικής ομάδας και των δεδομένων που αυτή θα έφερνε, κάνει τη δουλειά της Suzuki λίγο πιο δύσκολη. Πάντως φαίνεται να τα καταφέρνουν μια χαρά, καθώς Mir και Rins βελτίωσαν τα γυρολόγιά τους κατά μερικά δέκατα και ανέβηκαν στην κατάταξη χρόνων από μια θέση έκαστος – από 6ος και 7ος χτες, σήμερα είχαν τον 5ο και 6ο χρόνο αντιστοίχως.

26 dani pedrosa dsc3264.gallery full top fullscreen

ΚΤΜ

Το μεγάλο νέο για την ΚΤΜ είναι ένα νέο πλαίσιο, το οποίο δοκιμάστηκε ήδη από την Τρίτη 19/11, πρώτη μέρα στη Βαλένθια. Παρόντος του Dani Pedrosa ως αναβάτη εξέλιξης, η δεύτερη μέρα της δοκιμής έφερε μια νέα παραλλαγή του νέου πλαισίου. Ο ταχύτερος αναβάτης της εταιρείας, Pol Espargaro, ξεκίνησε την Τετάρτη με το ίδιο πλαίσιο της Τρίτης, αλλά μετά πέρασε στο νέο και όλα άλλαξαν.

“Το πρωί ξεκίνησα με το ίδιο πλαίσιο που δοκίμαζα χτες, αυτό που όλοι είδατε σε πορτοκαλί χρώμα. Μετά έπεσα από δικό μου λάθος. Τότε έπρεπε να καβαλήσω το νέο γιατί δεν είχα άλλη μοτοσυκλέτα. Μπήκα με σκληρή γόμα στο πίσω λάστιχο απλά για να ξαναβρώ την αίσθησή μου και, προς μεγάλη μου έκπληξη, έγραψα 1:30.6 μόλις στον τρίτο μου γύρο.

“Σοκαρίστηκα, εξεπλάγην διότι ήμασταν γρήγοροι, στη δεύτερη θέση, ίδιο χρόνο με τον Marquez! Μπορούσαμε να κρατάμε έναν πολύ καλό ρυθμό, στα 1:31 χαμηλά, για πολλούς γύρους μέσα στο ίδιο session και με χρησιμοποιημένα λάστιχα, κάτι που δε μπορούσαμε να πετύχουμε μέσα στο αγωνιστικό σαββατοκύριακο. Ήμουν καλύτερος στη στροφή, στην πρόσφυση και σαφώς με περισσότερη σταθερότητα από χτες.”

Εν ολίγοις, η δεύτερη παραλλαγή του νέου πλαισίου της ΚΤΜ έφερε άμεσο αποτέλεσμα και ο πιο έμπειρος αναβάτης της το είδε με το καλημέρα.

Όσο για τους άλλους, οι δύο rookies Iker Lecuona και Brad Binder ακόμη προσαρμόζονται, μέτρησαν κι αυτοί από μια πτώση έκαστος, ενώ ο πρώτος βελτίωσε και το γυρολόγιό του κατά λίγα δέκατα.

Ταχύτερος όλων ωστόσο ήταν ξανά ο Espargaro με τον 8ο ταχύτερο χρόνο, βελτιωμένος κατά περίπου 3 δέκατα συγκριτικά με την επίδοσή του της πρώτης μέρας.

29 andrea iannone esp dsc2356.gallery full top fullscreen

Aprilia

Η δεύτερη μέρα της Aprilia στη Βαλένθια ήταν καυτή. Κυριολεκτικά. Το θέμα συζήτησης ήταν η φλεγόμενη μοτοσυκλέτα του Andrea Iannone, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε μετά μαινόμενος στο pit box της ομάδας του φωνάζοντας πως κινδύνεψε να σκάσει με 300 στον τοίχο και πως τους το έλεγε από πριν πως ο κινητήρας του δε δούλευε σωστά.

Στην ουσία η Aprilia δεν είχε κάτι νέο να δοκιμάσει στη Βαλένθια, τουλάχιστον όχι κάτι που να δηλώνεται δημοσίως όπως οι άλλες ομάδες.

Οι χρόνοι των δύο αναβατών, Aleix Espargaro, Iannone και του αναβάτη εξέλιξης Bradley Smith, αντανακλούν σε κάποιο βαθμό το γεγονός πως ήρθαν εδώ με τις μοτοσυκλέτες του 2019, κλείνοντας στις θέσεις 16, 19 και 21 αντιστοίχως. Ωστόσο, εκ των τριών μόνο ο Espargaro βελτίωσε το γυρολόγιό του, πετυχαίνοντας ταχύτερο γύρο κατά περίπου 3 δέκατα καλύτερο από την πρώτη μέρα.

Με τον Massimo Rivola στο τιμόνι της αγωνιστικής της ομάδας, η Aprilia είχε δηλώσει πως σκοπεύει να μας εκπλήξει, ωστόσο αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και πώς να γίνει όταν είναι η μόνη που δεν έφερε κάτι νέο στην πρώτη δοκιμή της χρονιάς;

Ο Espargaro της τα έχωσε δημοσίως πριν αρχίσει η δοκιμή αυτή, δηλώνοντας πως “είναι απαράδεκτο να μην έχουμε τις μοτοσυκλέτες του 2020 στη Βαλένθια. Ως μεγάλο εργοστάσιο που είμαστε πρέπει να δουλεύουμε στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους κατασκευαστές. Όλοι θα έχουν τις νέες τους μοτοσυκλέτες την Τρίτη [19/11, πρώτη μέρα της Βαλένθια], το ιδανικό θα ήταν να τις έχουμε κι εμείς εδώ, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί φαίνεται πως για το 2020 θα έχουμε πολλές αλλαγές.

“Ελπίζω η νέα μοτοσυκλέτα που θα έρθει στη Μαλαισία θα είναι πολύ καλύτερη. Τους έχω ήδη πει πως αν είναι να μείνω εδώ τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει τα νέα πράγματα να έρχονται πιο γρήγορα. Θα έχουμε έξι μέρες δοκιμών με τη νέα μοτοσυκλέτα πριν τον πρώτο αγώνα, έτσι είμαστε λίγο στο όριο.”

Αν το πιάσατε, ουσιαστικά ομολόγησε πως ούτε στη Jerez την επόμενη εβδομάδα θα έχουν την RS-GP του 2020 και “ελπίζουν” πως θα είναι εκεί στις αρχές Φλεβάρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός αναβάτης έρχεται σε αντιδιαστολή με τους προϊσταμένους του, αφού διαφώνησε με τον Rivola ανοικτά μέχρι και σε συνέντευξη Τύπου στο Misano φέτος για τον ίδιο λόγο, διότι και τότε πάλι δεν είχαν φέρει τίποτε νέο προς δοκιμή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 15:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon