.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 16:46

MotoGP – Το ρόστερ του 2020 και ο αναμενόμενος πόλεμος ενόψει 2021

Ελάχιστες αλλαγές σημειώνονται στους αναβάτες του κορυφαίου πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν. Αλλά για το 2021 αναμένεται ο κακός χαμός…

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ολοκληρώθηκε και, στον ταχείας κυκλοφορίας κόσμο που πλέον ζούμε, ήδη οι αναβάτες καβαλούν και εξελίσσουν τις μοτοσυκλέτες του 2020 στη Βαλένθια.

Το ρόστερ αναβατών για την επόμενη σεζόν είναι 100% καθορισμένο πλέον, μετά και την αντικατάσταση του Jorge Lorenzo από τον Alex Marquez. Ας δούμε αναλυτικά ποιους θα θαυμάζουμε του χρόνου στο πρωτάθλημα MotoGP 2020:

Repsol Honda
Marc Marquez
Alex Marquez (από Moto2)

Monster Yamaha
Maverick Vinales
Valentino Rossi

Ducati Team
Andrea Dovizioso
Danilo Petrucci

Suzuki Team
Alex Rins
Joan Mir

Red Bull KTM
Pol Espargaro
Iker Lecuona (από Moto2)

Aprilia Gresini
Aleix Espargaro
Andrea Iannone

Tech3 KTM
Miguel Oliveira
Brad Binder (από Moto2)

LCR Honda
Cal Crutchlow
Takaaki Nakagami

Pramac Ducati
Francesco Bagnaia
Jack Miller

Petronas Yamaha
Franco Morbidelli
Fabio Quartararo

Avintia Ducati
Tito Rabat
Karel Abraham

Όπως παρατηρούμε, οι νέες προσθήκες είναι μόλις τρεις και όλες προερχόμενες από τη Moto2: ο Marquez στη θέση του αποχωρήσαντα Lorenzo, ο Binder αντί του Zarco και ο Lecuona αντί του Hafizh Syarhin.

Από τους 22 προαναφερθέντες αναβάτες, οι 21 έχουν συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του 2020 – μόνο ο Rabat έχει συμφωνία που διατρέχει αυτό το όριο. Αυτό σημαίνει πως η επόμενη σεζόν θα έχει ενδεχομένως μεγάλες ανακατατάξεις, καθώς όλοι θα είναι διαθέσιμοι να υπογράψουν νέα συμβόλαια και κάποιοι αναμένεται να γίνουν μήλον της έριδος για διάφορες ομάδες, όπως λ.χ. ο μικρός θαυματοποιός Quartararo, ειδικά εφόσον επαναλάβει τα φετινά μαγικά του.

Για άλλους, όπως ο Valentino Rossi, αυτή μπορεί να είναι η τελευταία τους χρονιά στο MotoGP. Ήδη η Yamaha έχει αρχίσει τις ζαχαρωμένες και όσο-πιο-ευγενείς-γίνεται προτροπές να σκεφτεί τη συνταξιοδότηση. Αν δεν τις διαβάσατε, οι πρόσφατες δηλώσεις του Lin Jarvis ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρες.

Όπως τόνιζε στη Βαλένθια ο team manager της Ducati, Gigi Dall’ Ignia, “οι ομάδες θα πρέπει να τρέξουν να προλάβουν τους αναβάτες που θέλουν για το 2021”. Η άποψη αυτή αντηχεί αυτές των περισσότερων και ουσιαστικά φωτογραφίζει αυτό που όλοι παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή οι μεταγραφές να ολοκληρώνονται κατά βάση πριν το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, σε μια προσπάθεια των ομάδων να προλάβουν εκείνους τους λίγους αναβάτες που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 16:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon