.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 10:59

Αγωνιστική δράση 16-17 Νοεμβρίου 2019

Στη σκιά της ανακοίνωσης αποχώρησης του Jorge Lorenzo αυτό το Σαββατοκύριακο κλείνει ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ένα νέο ξεκινά.

Στον κόσμο του MotoGP ο αγώνας της Valencia παραδοσιακά προσφέρεται να αναπάντεχες εκπλήξεις και προσθέτει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τη δοκιμή που έπεται τη Δευτέρα μετά τον αγώνα, συνήθως για να δούμε τους αναβάτες πάνω στις νέες τους μοτοσυκλέτες.

Φέτος ωστόσο ηχηρές μεταγραφές δεν είχαμε και λίγο-πολύ οι περισσότεροι θα συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν τη φετινή σεζόν. Πλέον το μόνο σχετικό ενδιαφέρον αφορά το ποιος θα πάρει τη θέση του Lorenzo και τα κουκιά είναι πολύ μετρημένα καθώς οι περισσότεροι αναβάτες έχουν ήδη συμβόλαια σε ισχύ για το 2020.

Δεν είναι όμως μόνο η μεγάλη κατηγορία, καθώς στη Βαλένθια έχουμε και διπλό αγώνα MotoE και φυσικά την ανάδειξη ενός ιστορικού Κυπελλούχου, του πρώτου μιας νέας σειράς αγώνων.

Από την άλλη, ξεκινά αυτό το διήμερο το X-Trial, δηλαδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Indoor Trial (σε κλειστούς χώρους) και το κάνει με έναν ιστορικό αγώνα: για πρώτη φορά θα επισκεφτεί το νησί La Réunion που τυπικά αποτελεί Γαλλικό έδαφος, μα βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και δη έξω από τις ακτές της Ανατολικής Αφρικής κοντά στη Μαδαγασκάρη.

Παράλληλα, συνεχίζεται το International Six Days Enduro 2019 στην Πορτογαλία, όπου Αυστραλία και ΗΠΑ κονταροχτυπιούνται για τη δόξα του World Trophy.

Στην Ελλάδα οδεύουν προς το τέλος τους τα περιφερειακά πρωταθλήματα ΜΧ Νότιας Ελλάδας και Scramble Δυτικής Μακεδονίας, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον αγώνα Scramble Νότιας Ελλάδας που επίσης είναι προγραμματισμένος να ρίξει αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο σε μέρος που "Θα Ανακοινωθεί". Την ανακοίνωση περιμένουμε ακόμα...

Ρίχνουμε και δύο αγώνες Dragster για το απαραίτητο αλατοπίπερο υψηλών οκτανίων, με τον πρωταθληματικό αγώνα του Αγρινίου να έχει και μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο, και ιδού ένα νοστιμότατο μενού σε μια σχετικά άγονη από αγώνες εποχή του χρόνου.

Αγωνιστική δράση Σαββατοκύριακου 16-17 Νοεμβρίου 2019

MotoGP, 18ος αγώνας, Valencia (Ισπανία)

ISDE 2019, Portimao (Πορτογαλία)

X-Trial, 1ος αγώνας, La Réunion (Γαλλία)

Πρωτάθλημα MX Νότιας Ελλάδας, 5ος αγώνας, Σπάρτη

Πρωτάθλημα Scramble Δυτικής Μακεδονίας, 6ος αγώνας, Φλώρινα

Πρωτάθλημα DC Dragster, 6ος αγώνας, Αεροδρόμιο Αγρινίου

Dragster Μοτοσυκλετών, Φιλικός αγώνας, Αεροδρόμιο Μεσσήνης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon