.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:15

H Gas Gas ανακοινώνει ένα δυνατό αγωνιστικό πρόγραμμα MXGP, Rally και Enduro

Λίγο μετά την εξαγορά της από την ΚΤΜ, η Ισπανική εταιρεία παρουσιάζει ένα φιλόδοξο αγωνιστικό πρόγραμμα με ηχηρές μεταγραφές πρώην πορτοκαλιών αναβατών.

Στο παγκόσμιο στερέωμα η Gas Gas είχε πρωταγωνιστική παρουσία κυρίως στο Trial, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει άρδην.

Με τη νέα ανακοίνωση που μας έρχεται από την Ισπανία, η εταιρεία ανακοινώνει πως για το 2020 θα έχει εργοστασιακές ομάδες της σε κατηγορίες αγώνων όπως τα παγκόσμια Motocross, Rally και Enduro, με μεταγραφές σπουδαίων αναβατών που έχουν διακριθεί τα προηγούμενα χρόνια με την ΚΤΜ.

Ειδικά στην περίπτωση του MXGP, οι Ισπανοί θα κάνουν το ιστορικό ντεμπούτο τους με μια νέα ομάδα, τη Standing Construct Gas Gas Factory Racing και με αναβάτες τους Glenn Coldenhoff και Ivo Monticelli. Ο πρώτος εκ των δύο μάλιστα τερμάτισε φέτος τρίτος στην κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την ΚΤΜ και έχει κατακτήσει δύο φορές την κατηγορία του στο ΜΧ των Εθνών.

Στους αγώνες Rally η έλευση της Laia Sanz φέρνει έναν πρωταγωνιστικό αέρα στην ομάδα, καθώς στο βιογραφικό της μετρά σωρεία τίτλων Trial και μια δεκαετή καριέρα σε Enduro και Rally, με σπουδαία κατορθώματα, όπως το ότι είναι η νικήτρια της γυναικείας κατηγορίας στο Dakar και έχει καλύτερο τερματισμό την 9η θέση στη γενική κατάταξη του Dakar το 2015, πρώτη μεταξύ των γυναικών στον αγώνα.

Τέλος στο Enduro, η άφιξη του 36χρονου Πολωνού Taddy Blazusiak φέρνει μαζί της άφθονη αίγλη από έναν παγκόσμιο πρωταθλητή Super Enduro και τακτικό πρωταγωνιστή στο υψηλότατο επίπεδο του WESS.

Πριν μερικές μόλις εβδομάδες ανακοινώθηκε η εξαγορά της Gas Gas από την Pierer Mobility AG, την μητρική εταιρεία του Stefan Pierer που έχει υπό την ομπρέλα της την ΚΤΜ, τη Husqvarna και έναν σκασμό άλλες εταιρείες.

Μένει πλέον να μάθουμε με τι μοτοσυκλέτες θα γίνει αυτή η αγωνιστική ανάπτυξη της Gas Gas, αν δηλαδή θα βασιστεί στα δικά της μοντέλα ή αν θα έχουμε εισροή τεχνολογίας από τη μαμά-ΚΤΜ στη λογική που έγινε με τη Husqvarna.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon