.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 14:30

Moto2 - Η πρώτη χρονιά με την Triumph έφερε βροχή ρεκόρ

Η μεσαία κατηγορία των MotoGP άλλαξε φέτος με νέο προμηθευτή κινητήρων και το εγχείρημα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

To 2010 η κατηγορία των δίχρονων 250 άλλαξε οριστικά, περνώντας σε ένα νέο καθεστώς με ίδιους τετράχρονους κινητήρες για όλους από τη Honda και το CBR600RR. Η σειρά σημείωσε επιτυχία, κυρίως λόγω της χρήσης κοινών κινητήρων που εξίσωσαν σε μεγάλο βαθμό το πεδίο και άφησαν κυρίως τις ικανότητες των αναβατών να κάνουν τη διαφορά - μαζί με τα επί τούτου εξελιγμένα αγωνιστικά πλαίσια που προέκυψαν.

Αρκετά χρόνια αργότερα, με το CBR600RR να έχει πλέον εγκαταλειφθεί από τη Honda, η Moto2 απέκτησε έναν νέο προμηθευτή κινητήρων, την Triumph που έφτιαξε για τον σκοπό αυτόν έναν τρικύλινδρο 765 cc.

Φέτος έτρεξε για πρώτη φορά η ανανεωμένη Moto2 και, παρότι θεωρητικά ήταν μια χρονιά προσαρμογής στους νέους κινητήρες, η επιτυχία ήρθε άμεσα και επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς: ρεκόρ γύρου σε 15 πίστες, ρεκόρ ταχύτητας σε 17 πίστες και ένα νέο απόλυτο ρεκόρ τελική ταχύτητας 302 km/h!

Για την ιστορία, ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της νέας αυτής εποχής ήταν ο Ισπανός Alex Marquez (#73) της ομάδας EG 0,0 Marc VDS.

Γιορτάζοντας την πρώτη της και ιδιαίτερα σπουδαία αυτή χρονιά, η Triumph έφτιαξε ένα όμορφο και σύντομο απολογιστικό βίντεο που ακολουθεί αμέσως πιο κάτω. Απολαύστε το.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon