.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 16:15

MotoGP - O Marc Marquez πάει στη Sepang για το απόλυτο ρεκόρ βαθμών

Λίγα απομένουν να κριθούν στους τελευταίους δύο αγώνες MotoGP, όπως ο τίτλος των ομάδων αλλά και ένα ρεκόρ που, και να ήθελε, μάλλον δε μπορεί να αποφύγει ο πρωταθλητής.

Ο Marc Marquez έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής MotoGP για έκτη φορά (και τέταρτη συνεχόμενη) φέτος, ενώ στο μεταξύ κατέκτησε με τη Honda και τον τίτλο των Κατασκευαστών. Τώρα μένει μια σκληρή μάχη με τη Ducati για τον τίτλο των Ομάδων, αλλά υπάρχει και κάτι πιο προσωπικό ακόμη στον αέρα γι' αυτόν.

Αυτή τη στιγμή έχει 375 βαθμούς στο όνομά του και θέλει μόλις άλλους 9 για να ξεπεράσει το απόλυτο ρεκόρ βαθμών για μια σεζόν. Η τρέχουσα κορυφαία επίδοση ανήκει στον Jorge Lorenzo με 383 από το 2010, αλλά ποιος πραγματικά πιστεύει πως ο Marquez δε θα το ξεπεράσει;

Ας σκεφτούμε πως φέτος σε 17 αγώνες έχει τερματίσει 11 φορές πρώτος, 5 φορές δεύτερος και μια φορά έπεσε (στο Τέξας, από μηχανική βλάβη) ενώ ήταν τόσο μπροστά που οι άλλοι δεν τον έβλεπαν. Το να τερματίσει τουλάχιστον έβδομος στη Μαλαισία έχει μάλλον περισσότερες πιθανότητες απ' το να βρέξει φέτος στην Αγγλία...

Βέβαια, για να σβήσει κάθε "αλλά" και "εφόσον" θα πρέπει να το κάνει αυτήν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στη Μαλαισία, ώστε να το έχει πετύχει σε 18 αγώνες, όσους είχε το πρόγραμμα και το 2010. Ειδάλλως, μπορεί μεν να έχει άλλη μια ευκαιρία στις 17 Νοεμβρίου στη Βαλένθια, αλλά τότε θα τον ακολουθεί πάντα η δικαιολογία "ναι αλλά το έκανε με περισσότερους αγώνες"...

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως θα πάρει το ρεκόρ από τον ομόσταυλό του Lorenzo, ο οποίος φέτος διάγει μάλλον τη χειρότερη χρονιά της επαγγελματικής του καριέρας και πάει ολοταχώς για το δικό του αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Φέτος έχει 23 βαθμούς σε 17 αγώνες ως τώρα, με καλύτερη επίδοση μια 11η θέση στο Le Mans και μόλις 4 βαθμούς στους τελευταίους 11 αγώνες.

Αν μάλιστα καταφέρει η Honda να πάρει και τον τίτλο Ομάδων, αυτό θα το οφείλει αποκλειστικά σχεδόν στον Marquez, ο οποίος στην πιο σαρωτική του χρονιά στα MotoGP θα έχει κερδίσει μόνος του τα άλλα εργοστασιακά δίδυμα αναβατών και πρωτίστως αυτό της Ducati που μάχεται αυτή τη στιγμή με έναν βαθμό διαφορά στην σχετική κατάταξη.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 16:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon