Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 15:23

Ηusqvarna – Γιορτάζει την κατάκτηση 100 τίτλων στους αγώνες!

Η πρώτη διάκριση για την Husqvarna σε διεθνές επίπεδο, ήρθε το 1960, με την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος MX της FIM, στην κατηγορία των 500 κ.εκ., με αναβάτη τον Σουηδό, Bill Nillson.

Αυτός ο πρώτος τίτλος, αποτέλεσε και την αρχή μιας ένδοξης δεκαετίας για την σουηδική εταιρεία, η οποία κατέκτησε συνολικά εννέα πρωταθλήματα MX στα 60s, με σημαντικότερη συνδρομή, αυτή του Torsten Hallman, που προσέθεσε στο παλμαρέ της Husqvarna τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία των 250.

Δεν ήταν βέβαια μόνο το MX στο οποίο η Husqvarna είχε και συνεχίζει να έχει επιτυχίες, αλλά το ευρύτερο φάσμα των off road αγώνων, έχοντας κατακτήσει τίτλους και τρόπαια στο παγκόσμιο endurο, στο super enduro, σε Cross Country Rally και στην ιδιαίτερη ανταγωνιστική κατηγορία των 450 κ.εκ. του πρωταθλήματος ΑΜA SX, των HΠA.     

Ο 100ος  παγκόσμιος τίτλος με Husky, κατακτήθηκε πρόσφατα, στην κατηγορία Junior 125 MX της FIM, με αναβάτη τον Mattia Guadagnini. 59 έτη χωρίζουν το πρώτο τίτλο από τον πιο πρόσφατο, με το μεσοδιάστημα να έχουν στεφθεί πρωταθλητές 58 διαφορετικοί αναβάτες οδηγώντας “Husky”!     

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 15:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube