.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 14:18

Η KTM και ο Sam Sunderland κέρδισαν το Silk Way Rally 2019

Θρίαμβος για την ΚΤΜ με τη νίκη στο απαιτητικό Ράλι του Δρόμου του Μεταξιού με τον Sam Sunderland.

Πρόκειται για τον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Cross-Country Rally (μετά το Abu Dhabi Desert Challenge που έγινε στις αρχές Απριλίου) και διασχίζει τρεις χώρες: Κίνα, Μογγολία και Ρωσία.

Στις δέκα αγωνιστικές του ημέρες οι αναβάτες δοκιμάζονται σε μια πληθώρα εδαφών και φυσικά η νίκη δεν είναι εύκολη υπόθεση σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου αγωνίζονται οι κορυφαίοι αναβάτες ράλι του κόσμου.

Ένας εξ αυτών, ο 30χρονος Άγγλος Sam Sunderland – νικητής του Dakar 2017 μεταξύ άλλων – αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του αγώνα στον Δρόμο του Μεταξιού, έχοντας ως βασικό αντίπαλο για την πρωτιά τον Andrew Short της Husqvarna.

Ο Sunderland κέρδισε τρεις από τις δέκα ειδικές του αγώνα, ενώ είχε πάρει την πρωτοπορία ήδη από τα στάδια σε Ρωσία και Μογγολία. Μπαίνοντας στην Κίνα, απλά χρησιμοποίησε σωστά την εμπειρία του για να οδηγήσει ψύχραιμα και να διατηρηθεί στον κορυφή της κατάταξης του ράλι ως τον τερματισμό με μια άνετη διαφορά άνω των 20 λεπτών από τον Short.

Ο έτερος αναβάτης της ΚΤΜ, Luciano Benavides, τερμάτισε στην πέμπτη θέση του αγώνα και πρώτος στην κατηγορία Junior.

Τέλος, η Ισπανίδα Laia Sanz πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση με την ΚΤΜ στην πρώτη της χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, τερματίζοντας έβδομη στο σύνολο και κερδίζοντας την κατηγορία των Γυναικών.

Η νίκη αυτή φέρνει τον Sunderland πρωτοπόρο και στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cross-Country Rally με 83 βαθμούς, με δεύτερο τον Short (56 βαθμοί) και τρίτο τον Benavides (51 βαθμοί).

Επόμενος αγώνας για το FIM Cross-Country Rally World Championship είναι το Atacama Rally στη Χιλή, στις αρχές (1-7) του Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon