.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 12:18

MotoGP, KTM – Northern Talent Cup

Η Dorna Sports ανακοινώνει το Northern Talent Cup από το 2020, με στόχο την ανεύρεση ταλέντων από τις κεντροβόρειες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το Northern Talent Cup (NTC) είναι ένα Κύπελλο που βασίζεται σε μια ενιαία κατηγορία με KTM 250 Standard, δηλαδή το μονοκύλινδρο αγωνιστικό των 250 cc πάνω στο οποίο βασίζονται οι διάφορες εκδόσεις του RC4R που βλέπουμε σε κατηγορίες από το Red Bull MotoGP Rookies Cup ως τη Moto3.

Ουσιαστικά, ο νέος θεσμός έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα εθνικά πρωταθλήματα των χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, με κατηγορίες νέων ταλέντων όπως το Red Bull Rookies Cup ή το FIM CEV Repsol. Το NTC στην ουσία αντικαθιστά το ADAC Junior Cup, με την ADAC να αποτελεί και εδώ βασικό χορηγό και συνεργάτη, αναλαμβάνοντας τον τεχνικό έλεγχο, στέλνοντας ένα μέλος της στην αγωνιστική διεύθυνση και συμβάλλοντας με εκπαιδευτές αγωνιστικής οδήγησης για τους αναβάτες.

295897 KTM RC4R

Η λογική του συνιστά οικονομικά προσιτούς αγώνες σε πίστες επιλεγμένες ώστε να βρίσκονται σε κεντρικά σημεία – όσο περισσότερο είναι εφικτό – ώστε οι αναβάτες να μπορούν να ταξιδέψουν για τους αγώνες χωρίς το κόστος να γίνεται δυσβάσταχτο.

Απευθύνεται σε αθλητές από 12 ως 17 ετών και το ανώτατο όριο συμμετοχών είναι 24 αναβάτες. Αν και είναι σχεδιασμένο για παιδιά προερχόμενα κυρίως από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοικτές σε όλες τις εθνικότητες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε συνθήκες παρόμοιες με τα κορυφαία παγκόσμια πρωταθλήματα, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και ο καλύτερος θα βρει μια θέση στο Red Bull Rookies Cup, ενώ άλλοι δύο θα μπουν στη διαδικασία επιλογής του εν λόγω θεσμού.

Η μοτοσυκλέτα θα είναι κοινή για όλους και η ΚΤΜ θα καθορίσει στο άμεσο μέλλον τις τελικές προδιαγραφές της, με βασικό γνώμονα να είναι ευκολοδήγητη και να απαιτεί λελογισμένα κόστη συντήρησης.

Κοινά για όλους επίσης θα είναι τα λάστιχα, τα καύσιμα και τα λιπαντικά – και όλα αυτά θα προσφέρονται δωρεάν στις ομάδες σε προκαθορισμένες ποσότητες.

295898 KTM RC4R Spec

Σε κάθε αγωνιστική του NTC θα γίνονται δύο σκέλη, με τουλάχιστον δύο sessions ελεύθερων δοκιμαστικών και ένα κατατακτήριο. Προς το παρόν προγραμματίζονται επτά διπλοί αγώνες που θα διεξαχθούν παράλληλα με διεθνή πρωταθλήματα (σε παρένθεση), εξασφαλίζοντας επαρκή προβολή:

- TT Circuit Assen (WorldSBK)
- EuroSpeedway Lausitz (IDM)
- Oschersleben (Speedweek)
- Sachsenring (MotoGP™)
- Automotodrom Brno (MotoGP™)
- Red Bull Ring (Event TBC)
- Hockenheimring (IDM)

Τουλάχιστον μια επίσημη δοκιμή θα γίνει πριν την έναρξη του Κυπέλλου, πιθανότατα στο Oschersleben.

Το NTC θα διοργανωθεί σε επίπεδο ομάδων και κάθε ομάδα θα αναλάβει να πληρώσει τα εξής:

- Κόστος συμμετοχής και αγωνιστική άδεια αναβάτη
- Αγορά μοτοσυκλέτας και ανταλλακτικών
- Μεταφορά σε κάθε αγώνα
- Έξοδα μεταφοράς αναβάτη και ομάδας
- Τεχνικό εξοπλισμό αναβάτη.

Η Dorna, με τη σειρά της, θα προσφέρει χώρο σε ενιαία τέντα του NTC, μαζί με βασικά εργαλεία και pit boards, ενώ η ΚΤΜ θα συνεισφέρει με τεχνική υποστήριξη και επιτόπου πώληση ανταλλακτικών σε κάθε αγώνα.

Περισσότερα θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του NTC, www.northerntalentcup.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 12:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon